Huhu: iPhone 7:stä uusia mallikuvia

Huhumylly Applen tulevan, syksyllä odotettavissa olevan iPhone 7:n ympärillä käy jo kuumana. Nyt viimeisimpänä verkkoon on vuotanut väitettyjä kuvia iPhone 7:n rakenteen mallipiirroksista (jutun pääkuva). Oheisen yltä löytyvän kuvan on julkaissut Nowhereelse-sivusto. Viimeksi muutama päivä sitten iPhone 7:stä nähtiin paljastuksia suojakuorivalmistajien taholta.

Uusi kuva vahvistaa aiempia huhuja iPhone 7:een odotettavissa olevista ulkoisista muutoksista. Ulkonäöllisesti merkittävin muutos tulisi olemaan vielä iPhone 6s:ssä läsnä olevien poikittaisten antennijuovien poistumisessa takaa. Antennijuovat pysyisivät kuitenkin iPhone 7:ssäkin edelleen mukana puhelimen ylä- ja alareunoilla.

Lisäksi kuva kertoo, että uuden iPhone 7:n kameran linssi olisi fyysisesti merkittävästi nykyistä suurikokoisempi halkaisijaltaan, mikä antaisi olettaa kameran saralla olevan tapahtumassa jälleen myös jonkinlaisen teknisen hyppäyksen. Tästä aiemmat huhut eivät ole kertoneet tarkemmin. Kameran pitäisi kuitenkin olla muun laitteen tasolla eikä ulota enää toisin kuin iPhone 6:ssa ja 6s:ssä.

Uuteen iPhone 7 -sukupolveen odotetaan myös tuplakameralla varustettua mallia, mutta tämän osalta on puhuttu vain suurikokoisemmasta iPhone 7 Plussan versiosta, nimeltään mahdollisesti iPhone 7 Pro. Näissä kuvissa esillä on iPhone 7:n ”perusmalli, joten kuullut tuplakamerapuheet eivät koske juuri tätä mallia.

Aiempien huhujen mukaan iPhone 7:n pitäisi myös olla hieman nykyistä iPhone 6s:ää ohuempi, kenties noin yhden millimetrin verran. iPhone 6s:n paksuus on 7,1 millimetriä. Ulkoisesti iPhone 7 säilyisi muuten pitkälti nykyisillä iPhone 6:ssa ja iPhone 6s:ssä nähdyillä linjoilla edellä listattuja muutoksia lukuun ottamatta.

Viimeisimmät vuotokuvat iPhone 7:stä julkaissut Nowhereelse toi esiin myös alta löytyvän tietokonemallinnetun kuvan siitä, miltä iPhone 7s voisi viimeisteltynä vuotokuvien ja -tietojen perusteella näyttää.

Aiempien huhujen mukaan iPhone 7:stä ei löytyisi enää 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää, mutta sen sijaan laitteessa olisi alareunasta löytyvät stereokaiuttimet. Luonnollisesti uuteen iPhoneen odotetaan myös uuden sukupolven Apple A10 -järjestelmäpiiriä sekä muita suorituskykyparannuksia.

Lue myös:

    Uusimmat