Intiimivaivoja ja iho-ongelmia: Raskausajan ikävät sivuoireet

Raskaus ei tunnetusti ole pelkkää juhlaa. Tiesitkö näistä ikävistä raskausoireista?

Raskausaikaan liittyy monia ikäviä asioita. Collegecandy.com keräsi yhteen raskausajan sivuoireet.

Aamupahoinvointi

Aamupahoinvointia esiintyy yli puolella raskaana olevista naisista. Pahoinvointi aiheutuu usein kohonneesta estrogeenitasosta, eikä sitä aina esiinny suinkaan vain aamuisin, sillä se voi kestää koko päivän. Jatkuva oksentelu voi johtaa kuivumiseen, painonlaskuun, sydämentykytyksiin ja ilmavaivoihin. Näin rajua raskauspahoinvointia kutsutaan hyperemesis gravidarumiksi ja se voi viedä naisen sairaalaan saakka.

Inkontinenssi

Vauvan kasvaminen mahassa tuo ylimääräistä painetta rakolle. Inkontinenssi ja raskaus kulkevatkin käsi kädessä. Tilanne ei kuitenkaan ole toivoton, sillä lantionpohjalihaksia vahvistamalla ongelma on voitettavissa.

Iho-ongelmat

Naisista 50-75 prosenttia kärsii raskausajan maksaläiskistä, joita muodostuu, kun elimistö tuottaa raskausaikana tavallista enemmän melaniinia. Myös akne, raskausarvet ja muut iholäiskät ovat raskausaikana tyypillisiä. Noin prosentti naisista saa raskaana lisäksi nokkosrokon, jolloin iho nousee paukamille ja kutisee voimakkaasti.

Intiimivaivat

Kutina, vuoto ja haju voivat olla raskaana olevan naisen intiimivaivoja. Odottavan naisen häpy saattaa myös turvota, mikä voi tehdä olosta hyvin epämukavan.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock/Gladskikh Tatiana

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja