Intiassa uskonnollisia mellakoita – ainakin 20 ihmistä kuollut, Delhiin vaaditaan ulkonaliikkumiskieltoa

0:42
Videolla mielenosoituksia Intiassa viime joulukuussa.

Intian pääkaupunkiin Delhiin vaaditaan ulkonaliikkumiskieltoa erittäin väkivaltaisiksi äityneiden muslimien ja hindujen yhteenottojen vuoksi.

Mellakoissa on maanantaina ja tiistaina kuollut ainakin 20 ihmistä ja liki 190 on tuotu sairaaloihin hoidettaviksi.

Delhin vakavimmissa uskonnollisissa levottomuuksissa vuosikymmeniin on käytetty kivien ja keppien lisäksi myös miekkoja ja tuliaseita.

Delhin pääministeri Arvind Kejriwal vaati keskiviikkona, että kaupunkiin on komennettava sotilaita ja pahimman väkivallan riivaamiin kaupungin koillisosiin on julistettava ulkonaliikkumiskielto.

– Poliisi ei kaikista ponnisteluistaan huolimatta pysty kontrolloimaan tilannetta ja palauttamaan järjestystä, Kejriwal kirjoitti Twitterissä.

Yhteenotot alkoivat, kun uuden kansallisuuslain kannattajat ja vastustajat ottivat yhteen. Pahimmat yhteenotot tapahtuivat alueella, jolla asuu runsaasti muualta tulleita köyhiä siirtotyöläisiä. Osa heistä pakeni keskiviikkona kodeistaan uusien yhteenottojen pelossa.

– Ihmiset tappavat toisiaan, luodit viuhuvat. Työtä ei ole, joten on parempi lähteä pois kuin jäädä. Miksi me haluaisimme kuolla täällä, kyseli Jaffrabadin alueella asuva räätäli, joka kertoi palaavansa kotikyläänsä Uttar Pradeshin osavaltioon.

Uutistoimisto AFP:n paikan päällä olevat toimittajat näkivät keskiviikkona ainakin yhden poltetun moskeijan. Sosiaalisessa mediassa on niin ikään kiertänyt video, jossa miesjoukko repii irti kovaäänisen moskeijan minareetista ja korvaa sen hindujen uskonnollisella lipulla sekä Intian lipulla.

Uutta kansallisuuslakia on pidetty muslimivastaisena.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Uutiset Liveen tehdään huoltotoimenpiteita tänään maanantaina klo 12.00-14.00, jolloin katselussa voi olla häiriöitä. Pahoittelut.