Intiassa outo ongelma: Lähes miljoona uutta autoa myyntikiellossa – saastuttavat liikaa

Intian korkein oikeus on asettanut yli 800 000 uutta autoa myyntikieltoon, koska ne eivät täytä maan uusia, kuun alussa voimaanastuneita päästörajoituksia.

Huhtikuun ensimmäisenä päivänä voimaanastuneen säädöksen odotetaan vaikuttavan Intiassa peräti 824 000 myymättömään tai rekisteröimättömään ajoneuvoon. Tuomioistuin perustelee päätöstään korostamalla kansalaisten terveyttä kaupallisen autoteollisuuden rinnalla. 

– Kansanterveys on paljon, paljon tärkeämpää kuin valmistajien mahdolliset kaupalliset tappiot, tuomioistuimen tuomiossa kerrotaan.

Päästörajoitus on tervetullut muutos, sillä muutama vuosi sitten tehdyssä Maailman terveysjärjestö WHO:n ilmansaastekartoituksessa selvisi, että maailman 20 saastuneimmasta kaupungista peräti 13 on Intiassa. Arvioiden mukaan ilmansaasteet ovat maassa yksin suurin syy ennenaikaisiin kuolemiin.

Edellisen kerran Delhin viranomaiset puuttuivat autojen aiheuttamiin ilmansaasteisiin vuoden 2016 alussa, kun maa rajoitti liikennettä erikoisella keinolla. Viime vuoden alusta astui voimaan säädös, jonka mukaan joka toinen päivä kaupungissa saa ajaa vain parittomaan, ja joka toinen päivä parilliseen lukuun päättyvän rekisterinumeron omaavalla autolla.

Olisiko tässä ratkaisu Intian päästöongelmiin?


Lähde: NyTeknik 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja