Intialaisen slummin edustalle nousee muuri ennen presidentti Trumpin valtiovierailua – asukkaat raivoissaan: "Miksi he piilottavat meidät köyhät?"

1:52
Video: Intialaisen slummin edustalle rakennetaan muuria ennen presidentti Trumpin valtiovierailua – asukkaat syyttävät kaunistelusta

Yhdysvaltain presidentin tuleva vierailu Intiaan on aiheuttanut jo raivoa paikallisten keskuudessa. Gujaratin osavaltioon ollaan rakentamassa puolen kilometrin pituista muuria, joka on kritisoijien mukaan tarkoitettu peittämään sen takana oleva slummi, kertoo The Guardian.

Noin 2000 asukkaan slummi sijaitsee Ahmedabadin kaupungissa, Gujaratin osavaltiossa, josta myös Intian pääministeri Narendra Modi on kotoisin.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin ensi viikkoisella valtiovierailulla hänen ja Modin on määrä ajaa yhdessä kyseisen slummin ohi matkallaan Namaste Trump-tervetuliaistapahtumaan kaupungin krikettiareenalla.

– Jos he käyttävät näin paljon rahaa muurin rakentamiseen, miksei sitä voisi käyttää slummimme parantamiseen ja perustarpeiden tarjoamiseen, pohtii slummissa elävä Keshi Saraniya.

– Miksi he piilottavat meidät köyhät?

Mediatietojen mukaan muurilla oli alun perin tarkoitus olla korkeutta kaksi metriä, mutta suuren negatiivisen huomion jälkeen korkeutta madallettiin noin 1,2 metriin.

Hallinnon edustajan mukaan muuri pystytetään turvallisuussyistä, ei peittääkseen slummia.

– Turvallisuussyiden lisäksi muuri on osa kaunistamis- ja puhdistushanketta, hallinnon edustaja sanoo.

Häätöilmoituksia perheille toisessa slummissa

Viranomaiset ovat myös antaneet häätöilmoituksen ainakin 45 perheelle, jotka asuvat toisessa slummissa lähellä krikettiareenaa. Heidän käskettiin poistua ennen tapahtumaa, mutta paikallisviranomaiset vastustavat sitä.

– Olemme asuneet täällä 20 vuotta ja yhtäkkiä meitä käsketään häipymään, koska joku tärkeä johtaja on vierailulla kaupungissa päivän, sanoi slummin asukas Sanjay Patani.

– Tämä on epäoikeudenmukaista.

Presidentti Trump on vierailemassa Intiassa ensi viikon alussa. Vierailulla on tarkoitus keskustella maiden jännittyneistä kauppasuhteista. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.