Mainos

Insuliinisurmaaja valittaa elinkautisestaan hoviin

Nokialainen sairaanhoitaja Katariina Lönnqvist on tuomittu elinkautiseen vankeusrangaistukseen murhasta ja murhan yrityksestä. Lönnqvistin asianajaja Pertti Patrikainen sanoo, että tuomiosta valitetaan hovioikeuteen.

Tampereen käräjäoikeuden mukaan 27-vuotias Lönnqvist aiheutti 79-vuotiaan naispotilaan kuoleman insuliinin yliannostuksella Ylisen kuntoutuskeskuksessa Ylöjärvellä.

Lisäksi hän lisäksi saattoi suurella insuliinimäärällä kahdeksan kuukauden ikäisen lapsen hengenvaaraan kesällä 2007 Kurussa Pirkanmaalla. Sukulaislapsi pelastui viime tipassa. Lönnqvistin asianajaja Pertti Patrikainen ei yllättynyt tuomiosta.

- Tämä on nyt selkeä yhdistelmä kahdesta elementistä, joista viimeinen oli syyntakeisuutta koskeva lausunto ja edellinen oli tapahtumankulkua koskeva välituomio. Niitä kahta asiaa olisi ollut huomattavan vaikeaa sovittaa yhteen toisella tavalla, Patrikainen sanoo.

Tehdyn mielentilatutkimuksen mukaan sairaanhoitajalla on narsistinen persoonallisuushäiriö ja psykopaattisia piirteitä. Mielentilatutkimuksen mukaan nainen toimi kuitenkin täydessä ymmärryksessä, eikä häntä voida määrätä pakkohoitoon.

Mielentilatutkimuksen mukaan syytetty pystyy poikkeuksellisen taitavasti valehtelemaan ja kertomaan samat asiat eri tavoin eri ihmisille.

Asianajaja Patrikaisen mukaan elinkautisesta tuomiosta valitetaan hovioikeuteen. Hän lähti suoraan oikeustalolta tapaamaan Lönnqvistiä.

- Arvelen, että tunnin sisällä tuomiosta käydään aika seikkaperäinen keskustelu.

Patrikainen uskoo, että hänen päämiehensä oli osannut varautua tuomioon. Hän kertoi Lönnqvistin voineen edellisen tapaamisen aikaan "olosuhteisiin nähden hyvin".

(MTV3)

Katso Tuula Malinin juttu MTV3 Katsomosta (Seitsemän uutiset 19.5.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.