Instagram toi takaisin toivotun ominaisuuden – näin saat sen käyttöön

Näin saat Instagram-julkaisut kronologiseen järjestykseen 0:39
Näin saat Instagram-julkaisut kronologiseen järjestykseen.

Instagram tuo takaisin monen käyttäjän toivoman ominaisuuden: syötteen voi halutessaan jälleen nähdä kronologisessa järjestyksessä.

Instagram antaa nyt käyttäjilleen mahdollisuuden nähdä julkaisut jälleen myös kronologisessa järjestyksessä sen sijaan, että niitä tarjotaan vain palvelun algoritmien mukaisesti. 

Uusi ominaisuus tuli käyttöön maailmanlaajuisesti keskiviikkona. CNN:n mukaan Instagramin johtaja Adam Mosseri  esitteli ominaisuutta ensimmäisen kerran jo viime vuonna, kun oli puhumassa Yhdysvaltain senaatille somepalvelun vaikutuksista teini-ikäisiin. 

Kaksi uutta kronologista näkymää

Yhtiön mukaan ihmiset käyttävät Instagram-syötettä kukin omalla tavallaan.

Uudistukset tulevat näkyviin Instagram-käyttäjille vähitellen, viimeistään sovellusta päivitettäessä.

– He hakevat sieltä uutta sisältöä, mutta myös haluavat pysyä ajan tasalla läheistensä kuulumisista. Instagram haluaa, että kukin löytää oman tapansa käyttää Instagramia, ja että sovellus myös mukautuu siihen, yhtiön Suomen edustajat kommentoivat tiedotteessa.

Instagramin mukaan tutkimukset osoittavat, että ihmiset ovat tyytyväisiä luokiteltuun syötteeseen, joten palvelu ei aio asettaa kronologista näkymää oletusarvoiseksi. Sen sijaan käyttäjä voi itse käydä valitsemassa palvelusta joko uuden Suosikit-näkymän (Favourites) tai Seurataan-näkymän (Following)

Miten Instagramin uutisvirran saa näkymään kronologisessa järjestyksessä ja mitkä ovat Suosikit- ja Seurataan -näkymien erot? Katso video!

Lue myös:

    Uusimmat