Mainos

Ingushian hyökkäyksen uhrimäärä noussut lähelle sataa

Ingushiaan on julistettu suruaika. Eilisessä iskussa sai surmansa muun muassa maan sisäministeri.

Tshetsheenitaistelijoiden Ingushiaan tekemän hyökkäyksen uhrimäärä on kasvanut yli yhdeksänkymmenen, kertovat viranomaiset.

Maan varapääministeri Bashyr Aushev sanoi uutistoimisto Interfaxille, että eilisessä hyökkäyksessä kuolleita on 92 ja haavoittuneita 60. Hänen mukaansa luku saattaa vieläkin kasvaa.

Itar-Tassin tietojen mukaan kuolonuhreista 25 oli siviilejä.

Eilen uhrien määräksi arvioitiin noin 60. Isku oli tshetsheeniseparatistien laajin hyökkäys Ingushiaan koko Tshetshenian sodan aikana.

Ingushiaan on julistettu kolmen päivän suruaika. Iskuissa kuolleiden joukossa oli mm. maan sisäministeri, hänen varamiehensä sekä ainakin yksi YK:n työntekijä.

Putin vannoi kostoa

Venäjän presidentti Vladimir Putin vannoi tuhoavansa Ingushian verilöylyyn syyllistyneet tshetsheenitaistelijat.

- Tämä on jälleen kerran yritys aiheuttaa alueelle lisää levottomuuksia, Putin sanoi nopealla vierailullaan Ingushian pääkaupungissa.

Taistelupaikoilta löytyi vain kahden hyökkääjän ruumiit, mutta viranomaiset uskovat, että sissit saattoivat kantaa surmansa saaneiden tovereidensa ruumiit mukanaan.

Iskun myötä Moskova sai haudata kaikki toiveensa Kaukasian alueen rauhoittumisesta. Hyökkääjien uskotaan olevan tshetsheenisissejä, jotka ovat luvanneet tehostaa taisteluaan Venäjän joukkoja vastaan. Ingushia sijaitsee Tshetshenian länsipuolella.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.