Mainos

Imuroimalla puhtaampi sisäilma? Keskuspölynimuri on erinomainen valinta allergikolle ja lemmikkikotiin

Keskuspölynimuri vähentää merkittävästi huoneilmassa leijailevan pölyn sekä lemmikeistä irtoavan karvan ja hilseen määrää. Sisäilma on puhtaampaa ja pysyy raikkaana pidempään.

Sisäilman laadulla on suuri vaikutus kotona viihtymiseen erityisesti nyt, kun kotona vietetään paljon aikaa. Laadukkaan sisäilman tunnistaa raikkaasta tuoksusta, eikä kotona tarvitse silloin tuulettaa tunkkaisen ilman takia.

Kodin siivouksella voidaan vaikuttaa merkittävästi sisäilman laatuun. Imurointi on tehokas tapa puhdistaa pinnoille kertynyttä pölyä ja roskaa, mutta imurin valinnalla on merkitystä.

– Vain keskuspölynimuri ohjaa terveydellä haitallisia pölyhiukkasia sisältävän mikropölyn poistoputkea pitkin ulos. Näin sisäilma pysyy puhtaampana, sanoo keskuspölynimurivalmistaja Allawayn myyntipäällikkö Teemu Jaatinen.

MAINOS Allaway tuote2

”Huonon imurin tunnistaa hajusta”

Perinteinen perästä vedettävä imuri puhaltaa ilmaa imuroitavaan tilaan, mikä saa pölyn sekä eläinten karvojen ja hilseen nousemaan hengitysilmaan.

Siksi lemmikkitalouksissa ja allergiaperheissä keskuspölynimuri on paljon arvostettu valinta. Erilaisista hengitystieongelmista kärsiville, kuten astmaatikoille ja sisäilmasta herkistyneille, perinteisen imurin vaihtaminen tehokkaaseen keskuspölynimuriin voi tuoda suurta helpotusta oireiluun.

Kotimainen keskuspölynimureita valmistava Allaway on ainoa, jolla on oma integroitu kokonaisjärjestelmä sisältäen keskusyksikön, putkiston sekä siivousvälineet.

– Huonon imurin jäljen tunnistaa tunkkaisesta, epämiellyttävästä imurin jälkeen jättämästä hajusta. Tehoton imuri jättää jälkeensä pölyä ja hiekkaa, vaikka siivous olisi tehty järjestelmällisesti edeten ja eri suulakkeita hankalissa paikoissa hyödyntäen, sanoo Jaatinen.

Keskuspölynimurilla imuroitu pöly ja roska johdetaan putkistoa pitkin keskusyksikköön, jossa roska ja pöly päätyvät erilliseen tyhjennettävään säiliöön. Ulos puhallettava ilma kulkee suodattimien läpi, eikä se päädy takaisin huoneilmaan.

Siivouksella voi helpottaa allergiaoireita

Sisäilman huono laatu on tutkitusti yksi merkittävimmistä allergioita lisäävistä tekijöistä. Allergiakodissa keskuspölynimurin merkittävin etu onkin imurin läpi kulkevan ilman johtaminen ulos.

Moni vähänkään pölylle herkkä tunnistaa siivouspäivän jälkeisen aivastelun, nenän vuotamisen ja niiskuttelun, mitä aiheuttaa muun muassa perinteisen imurin puhallusilman nostattama pöly hengitysilmassa. Niiskuttelua voi jatkua monta tuntiakin, kunnes ilmaan noussut pöly on laskeutunut takaisin pinnoille.

Imurointi saattaa olla jatkuva kierre pölyä vastaan, sillä siivoustulos ei ole koskaan riittävä hengitysilmaan jäävän pölyn takia. Monessa kodissa on huomattu, että imuroinnin tarpeen määrä vähenee keskuspölynimurin hankinnan myötä.

– Nimenomaan allergiaperheissä keskuspölynimuri on varsin korkealle arvostettu laite, Jaatinen kertoo.

Hengitystieoireilua ilmaantuu myös keväisin siitepölyn myötä. Siitepölyyn reagoivat monet – eivät ainoastaan todetusti siitepölylle allergiset. Herkimmät välttelevätkin pahimpaan siitepölyaikaan tuuletusta ja petausvaatteiden ulkoilutusta.

Lemmikkikodissa imuroidaan usein

Lemmikkitalouksissa on tuttua, että esimerkiksi koiran tassujen ja turkin mukana sisälle kulkeutuvaa hiekkaa saa olla imuroimassa lattioilta useamman kerran viikossa. Tiesitkö, että koirasta irtoaa jopa kaksi kilogrammaa karvaa ja hilsettä vuodessa? Ei siis mikään ihme, että imuri on lemmikkitaloudessa kenties käytetyin siivousväline.

Kostean turkin haju on myös tuttu lemmikkiperheissä. Ummehtunut haju saattaa jäädä leijailemaan huoneilmaan pitkäksikin aikaa. Irtokarvan imuroiminen ei riitä, sillä perinteisen imurin pölypussista tai pölysäiliöstä haju nousee aina ikävästi nenään, kunnes pölysäiliö puhdistetaan tai pölypussi vaihdetaan uuteen.

Keskuspölynimurilla imurointi on hajutonta, sillä ilma johdetaan pois imuroitavasta huoneesta. Allawayn keskusyksiköt voi lisäksi aina varustaa pölypussilla, josta on etua varsinkin allergisille ja lemmikkiperheille imurin roskasäiliötä tyhjennettäessä.

– Lemmikkitalouksissa, joissa irtoaa paljon karvaa, pölypussi on erittäin suositeltava lisävaruste. Säiliön tyhjennys ja puhdistus on todella helppoa, Jaatinen sanoo.

Keskuspölyimuriin löytyy myös kattava valikoima erilaisia suulakkeita, joilla esimerkiksi lemmikeistä irtoavan karvan saa tehokkaasti irti sohvakankaasta tai matosta.

Allaway on mukana toteuttamassa unelmia Kotoisan kevään 2021 uudella kaudella. Kotoisa keskiviikkoisin klo 20 MTV3-kanavalla. Koko kauden jaksot katsottavissa myös mtv-palvelussa ja C More -suoratoistopalvelussa.

Vinkit allergiakodin ja lemmikkitalouden siivoamiseen:


1. Vaivatonta siivousta

Kun koti vaatii tarkkaa siivousta viikoittain, kannattaa siivouksesta tehdä itselle mahdollisimman helppoa. Huolehdi, että huonekaluja ei tarvitse siirrellä jatkuvasti pois edestä ja että pinnat olisivat mahdollisimman tyhjät ennen siivousta. Keskuspölynimurilla imurointi käy nopeammin kuin perinteisellä perästä vedettävällä imurilla, sillä keskuspölynimurin varren ja letkun liikuttaminen on kevyempää ja ergonomisempaa.

2. Säännöllisyys pitää pölyn loitolla

Pyyhi pölyt ja imuroi säännöllisesti, jotta pölyä ei pääse kertymään liiaksi asti. Siitepölyaikana voi siivota useammin, jos se on tarpeen ja helpottaa oireita. Keskuspölynimuri on nopea ottaa esiin, jolloin viikkosiivouksen lisäksi sisälle kulkeutunutta hiekkaa ja siitepölyä on helppo imuroida pois keskellä viikkoakin. Muista, että siivouksessa kannattaa aina edetä ylhäältä alaspäin.

3. Riittävän tehokkaat siivousvälineet

Tehokkaassa imurissa on riittävä imuteho, eikä se jätä imuroinnin jälkeen nurkkiin pyörimään pikkukiviä. Keskuspölynimurin moottori on perinteisiä imureita tehokkaampi. Erilaisilla suulakkeilla varmistetaan, että imurilla päästään hankaliinkin paikkoihin. Oikeanlaisella suulakkeella erilaiset pinnatkin pitkänukkaisista matoista laattalattioihin puhdistuvat tehokkaasti.

Allaway-keskuspölynimuri

  • Keskuspölynimurijärjestelmä koostuu keskusyksiköstä, seinien tai esimerkiksi sokkelien sisään asennettavasta putkistosta, imurasioista sekä siivousvälineistä
  • Sopii jokaiseen kotiin – niin uuteen kuin jälkiasennuksena valmiiseenkin kotiin
  • Hiljainen imurointiääni tekee imuroinnista miellyttävää
  • Avainlippu-merkki kertoo kotimaisuudesta: kaikki tuotteet valmistetaan Jyväskylässä
  • Keskusyksiköllä on viiden vuoden moottoritakuu
  • Kaikki uudet osat sopivat aina myös vanhaan järjestelmään
  • Lue lisää: Allaway.fi


Lue myös:

    Uusimmat