Mainos

Ilouutisia Lapin hiihtokeskuksista: Ei paukkupakkasia tiedossa

Ilouutisia Lappiin tänä viikonloppuna suuntaaville lomalaisille: sekä Saariselältä että Leviltä luvataan viikonlopulle ja ensi viikolle erinomaisia rinne- ja hiihtokelejä.

Pohjois-Lapissa Saariselällä ensimmäiset hiihtolomalaiset ovat ehtineet jo paikalle ja tänään väkeä tulee lisää.

– Ilmeisesti ihmiset ovat ottaneet tämän päivän vapaaksi ja lähteneet kohti Lappia aiemmin, Saariselän hiihtokeskuksen liiketoimintajohtaja Lea Kontturi kertoo.

Saariselällä on Kontturin mukaan tällä hetkellä 5,5 astetta pakkasta, tyyntä ja pientä pilvipoutaa. Keli on siis erinomainen rinteeseen aikovalle.

– Vielä kun vähän aurinkoa saataisiin, hän toivoo.

Ensi viikolla pakkanen kirii hiukan noin kymmenen asteen tienoille, mutta silloinkaan rinteessä ei palellu.

Saariselän rinteissä on Kontturin mukaan jo reippaasti väkeä, mutta ei vielä jonoja. Majoitusvarausten perusteella ensi viikolla säpinää riittää, sillä etukäteisvarauksia niin hotelleihin kuin yksityisiin mökkeihin on tehty paljon. Kylpylähotelli on jopa ylibuukattu, hän kertoo.

Hiihtokeskuksessa ruuhkia pyritään helpottamaan. Esimerkiksi ryhmiltä on pyydetty etukäteen nimilistat, ja liput tehdään valmiiksi heitä odottamaan. Myös hotellit myyvät vastaanotoissa hissilippuja.

Tänään Saariselälle ajavien taival helpottuu napapiirin tietämillä. Ajokeli on Kontturin mukaan hyvä Rovaniemeltä Saariselälle asti.

Levillä vielä tänään rauhallista

Tunturi-Lapissa Levillä on ollut vielä tänään rauhallista. Isompi ryntäys rinteisiin on sunnuntaina, kertoo Levin hiihtokeskuksen markkinoinnista vastaava Tarja Nikkinen. Majoitustilaa löytynee silti äkkimatkaajallekin.

Rinnekeli on Levilläkin mainio. Nikkisen mukaan pakkasta on tällä hetkellä noin 7 astetta ja sää on tuuleton ja hiukan pilvinen. Lauantaiksi on luvattu 10 astetta pakkasta ja aurinkokin saattaa näyttäytyä.

Hiihtolomalaisten kiusaksi tähän aikaan talvea usein kirivä pakkanen näyttää antavan rinnerauhan ensi viikolla.

– Tiistaina pakkasta on luvattu viitisen astetta ja keskiviikolle 5–12 astetta. Pientä tuulta voi olla, mutta myös aurinkoa, Nikkinen kertoo.

Ajokeli Leville näyttää niin ikään hyvältä loppumatkalla.

– Tietysti lunta on tiellä, mutta siihen pitää varautua. Maltti on valttia, hän sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.