Ilouutisia laihduttajalle: Mässäyspäivä viikossa hoikistaa!

Uusimmat trendiruokavaliot mainostavat mallia jossa terveellistä ruokavaliota noudatetaan kuusi päivää viikossa ja seitsemäntenä laihduttaja saa herkutella sydämensä kyllyydestä. Nämä ovat syyt, miksi herkuttelupäivä viikossa kannattaa.

Herkuttelupäivän uskotaan lisäävän aineenvaihduntaa vahvistamalla leptiini-nimisen hormonin tuotantoa kehossamme. Leptiini vaikuttaa muun muassa polttamalla normaalia enemmän kaloreita ylensyönnin jälkeen, sillä se vastaa kehomme energia tasapainosta ja painonpudotuksesta.

Kehon saaman kalorimäärän jatkuva rajoittaminen voikin aiheuttaa leptiinin vähenemistä kehossamme. Kalorien lisääminen ruokavalioon kerran viikossa voi siis nostaa hetkellisesti kehon leptiinitasoja ja näin nopeuttaa kalorien palamista seuraavan 24 tunnin ajaksi. Leptiinin uskotaan lisäävän myös motivaatiota, seksuaalista halukkuutta ja kehon dopamiinitasoja. Mässäilypäivän jälkeen laihduttaja saattaakin tuntea itsensä usein aiempaa onnellisemmaksi ja motivoituneemmaksi.

Psykologisesti mässäyspäivän uskotaan vaikuttavan ihmiseen tyydyttämällä tämän herkkuhimon ja näin antamalla motivaatiota ja luonteenlujuutta pysyä dieetissä tai erikoisruokavaliossa loppuviikon ajan. Mikäli siis haluat noudattaa terveellistä ruokavaliota, tulee sinun aina silloin tällöin antaa itsellesi oikeus herkutella miettimättä mitä suuhusi laitat. Sammuta ruokahimosi siis syömällä lempiruokiasi kerran viikossa ja välttele epäterveellisten ruokien napostelua rmuina viikonpäivinä.

Lähde: Huffington Post:Cheat Days Explained

Riika Nykänen/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja