Ilouutinen! Saimaannorppa hyväksyi keinopesän ja synnytti kuutin – "Kuutti on hengissä ja hyvän kokoinen"

Mustat talvet tuovat mukanaan sakaalit ja muut tulokaslajit – norppa ja ahma vakavassa vaarassa: Näin Suomen tuttu eläinlajisto mullistuu 3:39
Mustat talvet tuovat mukanaan sakaalit ja muut tulokaslajit – norppa ja ahma vakavassa vaarassa: Näin Suomen tuttu eläinlajisto mullistuu

Keinopesään syntynyt saimaannorpan kuutti voi hyvin Saimaan Haukivedellä, kertoo Itä-Suomen yliopiston norppatutkija, dosentti Mervi Kunnasranta WWF:n tiedotteessa.

– Kuutti näyttää selvinneen ainakin toistaiseksi hengissä ja on jo hyvän kokoinen, Kunnasranta iloitsee.

Katso yllä oleva video: Mustat talvet tuovat mukanaan sakaalit ja muut tulokaslajit – norppa ja ahma vakavassa vaarassa: Näin Suomen tuttu eläinlajisto mullistuu!

Tänä vuonna tutkijat veivät Haukivedelle 12 keinopesää. Niistä kahdeksan oli ponttoneilla varustettuja ja neljä jään päälle asetettavia suojia. Tulokset olivat hyviä: yhdeksän pesää löysi asukkaita, ja yhteen syntyi kuutti.

Kun lunta on riittävästi, saimaannorppa synnyttää poikasensa rantakinokseen kaivamaansa pesään. Tänä vuonna talvi oli historiallisen leuto eikä Saimaalle kinostunut riittävästi lunta pesätarpeiksi.

Ilmastonmuutoksen aiheuttaman uhkan takia norppatutkijat selvittävät, hyväksyvätkö saimaannorpat ihmisen tekemiä synnytyspesiä.


Lue myös:

    Uusimmat