Ilouutinen: Baarissa vierailu viidesti viikossa onkin terveellistä!

Kansainvälinen alkoholitutkimus on tästä lähtien hyvä tekosyy miesten baarivierailuihin.

International Scientific Forumin teettämän alkoholitutkimuksen mukaan pubissa vierailu viidesti viikossa onkin itse asiassa hyväksi maksalle. Pubissa ei kuitenkaan saisi ratketa ryyppäämään, vaan alkoholiannokset tulisi jättää korkeintaan kahteen tuoppiin.

Tutkimuksen mukaan maksan hyvinvoinnin salaisuus on nautiskella alkoholia säännöllisesti, mutta pienissä määrin. Tutkimuksen mukaan tämä on itse asiassa maksalle terveellisempää kuin satunnainen ryypiskely tai absolutismi.

Tutkijat päätyivät siihen tulokseen, että säännöllinen kohtuudella juominen voi vähentää riskiä sairastua rasvamaksaan jopa 60 prosentilla.

Tutkimus toteutettiin Japanissa, jossa analysoitiin lähes 10 000 miehen elämäntottumuksia. Miehet kävivät säännöllisissä lääkärintarkastuksissa ja heidän juomistaan seurattiin. Osa miehistä nautti alkoholia erittäin harvoin, toiset kohtuudella ja kolmas ryhmä luokiteltiin alkoholin suurkuluttajiksi.

– Tutkimuksemme loppuväittämä on, että säännöllinen kohtuudella juominen on suuressa roolissa, kun puhutaan miesten rasvamaksan ennaltaehkäisystä, eräs tutkijoista totesi Daily Mailin mukaan.

Suurin riski sairastua rasvamaksaan on tutkimuksen muakan alkoholin suurkuluttajilla, jotka ovat kaupan päälle myös ylipainoisia.

Lähde: Daily Mail

Petra Kiiski/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja