Mainos

Iloitaan yhdessä koiran kanssa

Koira on älykäs ystävä, jolle oikealla motivoinnilla temput kuin temput ovat opetettavissa. Vain oma mielikuvitus ja kärsivällisyys ovat rajana. Koira nauttii älyllisistä haasteista. Niitä pitääkin koiralle tarjota jo pennusta alkaen. Leikin varjolla pentu oppii ensin yksinkertaiset peruskäskyt, sen jälkeen voi yhdessä treenata uusia taitoja. Ei kuitenkaan otsa rypyssä, vaan niin, että molemmilla on hauskaa – opastaa Best-In Oy:n laatu- ja kehityspäällikkö Reija Hoffrén.

Temppujen opettaminen koiralle kannattaa aloittaa hyvin yksinkertaisista tempuista. Opetuksessa palkitseminen ja sen oikea ajoittaminen on tärkeää. Pienet makupalamurut toimivat palkitsemisessa hyvin, mutta palkita voi myös monella muulla tavoin esim. antamalla lelun tai pallon koiralle. Rapeilla makupaloilla koiran voi ohjata esimerkiksi tepsuttelemaan takajaloilla, antamaan tassua, pujottelemaan jalkojen välistä tai vaikkapa näyttelemään ”kuollutta”.

Kun koira on oppinut muutaman tempun, voitkin jo järjestää ystävillesi temppunäytöksen, joka saa hymyn kaikkien huulille.

Kotona on helppo sateisina päivinä leikkiä koiran kanssa myös piilosta. Piilota koiran näkemättä rapeita kotimaisia makupaloja eri puolille huoneistoa, ja pyydä sitten koiraa sitten etsimään ne. Piiloon voi mennä myös ihminen.

Suosikkiharrastuksia ja uusia lajeja

Yhdessä tekemisestä koiran kanssa voi tulla myös molemmille antoisa ja haastava harrastus. Yksi hauskimmista lajeista lienee agility. Kisoissa, joissa ei liian ryppyotsaisesti tavoitella voittoa, on nauruhermot tiukilla. Koiraharrastuspuolelle syntyy myös koko ajan uusia lajeja kuten esim. koiratanssi. Uusien lajien synty osoittaa, että koiran oppiminen on lähinnä kiinni omistajansa viitseliäisyydestä, luovuudesta ja kärsivällisyydestä.

Ystäväkoiratoiminta on myös oiva esimerkki siitä, miten jo pelkästään koiran vierailu vanhainkodissa luo iloa ja hyvää mieltä kaikille osapuolille: vanhuksille koirien vierailu tuo mukavaa vaihtelua arkeen, koirat nauttivat huomiosta ja rapsutuksista ja koiranomistajille ilon tuottaminen luo hyvän mielen

Lisätietoja: www.best-in.fi

Artikkelin tarjoaa:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja