Mainos

Ilmettä ja tunnelmaa kylpyhuoneeseen

Kodin kylpyhuoneen ei tarvitse olla vain paikka missä peseytyä. Huolellisesti suunnittelemalla ja sisustamalla kylpyhuoneesta voi luoda pienen kylpylän!

Perinteisesti kylpyhuone on peseytymistä varten. Nykyisin yhä useampi haluaa kuitenkin panostaa enemmän myös kylpyhuoneen sisustukseen ja toiminnallisuuteen. Peseytymispiste ei enää riitä, vaan kylpyhuoneesta tulisi löytyä myös perinteinen amme tai rentouttava poreamme. Kylpyhuoneessa halutaan nauttia hieman ylellisyydestä.

Toiminnallisuutta ja mukavuutta

Kylpyhuoneen pesutilojen tulisi ennen kaikkea olla toimivia, viihtyisiä, hygieenisiä ja mahdollisimman helppohoitoisia. Näiden lisäksi kylpyhuoneen sisustuksessa on mahdollista panostaa haluamaansa tyylisuuntaan. Huoneen ilme voi olla ylellinen, veikeä tai vaikkapa talonpoikaishenkinen. Huoneen tulisi ennen kaikkea olla asukkaansa näköinen – paikka missä viihtyä.

Sekä suihku-, että kylpyammeen ympärille olisi hyvä panna suihkuverho, jottei koko huone kastu peseytyessä. Siellä tulisi lisäksi olla wc-istuin, joka on erotettu muusta huoneesta esimerkiksi pienellä matalalla väliseinällä.

Uutta kylpyhuonetta suunniteltaessa on hyvä ottaa huomioon perheen muuttuminen vuosien varrella, esimerkiksi perheenjäsenten lukumäärän lisääntyminen ja asukkaiden vanheneminen.

Pienten- ja suurten tilojen sisustusratkaisut

Kylpyhuoneen viihtyisyyttä voidaan muun muassa lisätä erilaisilla väriyhdistelmillä, valaistuksella, huonetilojen yhdistelyllä sekä kylpyhuoneen tilaratkaisuilla. Materiaalien ja värien kanssa tulee olla tarkkana, sillä yhdistelemällä niitä väärin lopputuloksesta tulee helposti rauhaton ja ahtaan tuntuinen. Esimerkiksi pienen kylpyhuoneen sisustamisessa kannattaa välttää turhan kirkkaita värejä sekä tekstiileissä että kalusteissa, sillä niistä voi tulla liian hallitsevia.

Pienen kylpyhuoneen sisustamisessa on hyvä suosia vaaleita värejä sekä pystyraitaa, sillä ne tekevät huoneesta tilavamman ja korkeamman oloisen. Peilien avulla niin pieneen kuin suurempaankin kylpyhuoneeseen saa lisää tilan tuntua sekä viihtyisyyttä. Isomman kylpyhuoneen sisustamisessa on enemmän pelivaraa sekä värien että materiaalien käytön suhteen. Rajoittavina tekijöinä ovat lähinnä omistajan omat mieltymykset ja toiveet. Mikäli huoneesta halutaan mahdollisimman rentouttava ja seesteinen, on hyvä suosia vaaleita sävyjä. Jos taas tilasta halutaan pieni virkistävä kylpylä, voidaan vuorostaan suosia lämpimämpiä sävyjä ja suurempia kuviointeja muun muassa kaakeleissa.

Luksusta kylpyhuoneeseen

Kiireinen elämä kaipaa vastapainoksi rentoutumista ja silloin tällöin hieman ylellisyyttä. Kodin kylpyhuoneesta saa helposti oman pienen rentoutumisparatiisin hankkimalla joko kylpyammeen tai porealtaan. Aikaisemmin porealtaan olivat suurta ylellisyyttä, mutta nykyään yhä useammat hankkivat koteihinsa sellaisen. Mikä onkaan sen mukavampaa kuin istuutua oman porealtaan lämpimiin poreisiin raskaan työpäivän päätteeksi! Kukaan ei myöskään kiellä kokeilemasta elokuvistakin tutuksi tullutta romanttista kylpyä, eli ruusun terälehtiä kylpyveteen, muutamia kynttilöitä kylpyhuoneeseen ja mahdollisesti lasi viiniä.

Kylpyammeessa voi ottaa rentouttavia tai esimerkiksi lääkitseviä kylpyjä, kun taas porealtaassa voi rentoutua ylellisesti lämpimissä poreissa. Aivan tavallisesta kylpyammeesta saa ylellisemmän esimerkiksi muurauttamalla ammeen paikallaan ja rakennuttamalla sen ympärille tai sivuille laatoitetut portaat.

Lisäviihtyisyyttä kodin kylpyhuoneisiin saa laadukkailla tekstiileillä sekä kauniilla pienillä sisustusesineillä. Kylpyhuoneen seinälle voi esimerkiksi ripustaa muutaman kauniin sisustustaulun ja samaa teemaa voi jatkaa pyyhkeissä sekä kylpyhuoneen matoissa.

Teksti: Johanna Tamminen / Mediafocus
Kuvat: Ikea, Puuvaja ja Värisilmä

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.