Ilkka Herola nousi palkintopallille! Komea kiri hiihto-osuudella

Ilkka Herola nousi komeasti kolmanneksi yhdistetyn maailmancupin normaalikisassa Ranskan Chaux-Neuvessa. Herola lähti hiihto-osuudelle yhdeksänneltä sijalta, mutta teki ladulla lujaa jälkeä.

Herola pesi loppukirissä Lukas Klapferin kolmella sadaosalla ja jätti itävaltalaisen neljänneksi.

Herolan edelle ylsivät vain voittoon kammennut maailmancupin kärkimies Norjan Jan Schmid ja toiseksi sijoittunut Japanin Akito Watabe. Watabe johti kisaa mäkiosuuden jälkeen, kun taas Schmid oli neljäntenä.

Herola jäi Schmidistä maalissa 21,5 sekuntia.

Leevi Mutru oli toiseksi parhaana suomalaisena 19:s (+1.42,8). Maailmancupin pisteitä sai sinivalkomiehistä myös 26:nneksi sijoittunut Eero Hirvonen. Arttu Mäkiaho oli 38:s.

Palkintopallisijoitus oli Herolalle maailmancupissa uran toinen. Ensimmäisen kerran hän nousi palkintokorokkeelle joulukuussa 2015 Lillehammerissa oltuaan kolmas.

Aiemmin tällä kaudella Herola oli ollut parhaimmillaan yhdeksäs, joulukuussa Lillehammerissa.