Iljettävä totuus aamiaismuroistasi on paljastettu – vieläkö haluat syödä?

Tartutko sinäkin kaupan murohyllyllä niihin tuotteisiin, joiden paketeissa on kuvia mehevistä ja maukkaista marjoista ja hedelmistä? Valitettavasti muroissa olevat marjat harvemmin ovat täysin luontoäidin käsialaa.

Kuluttajia houkuttelevat kuvat tuoreista marjoista ja hedelmistä niin myslipatukoissa kuin muropaketeissakin. Usein paketit on vielä varustettu teksteillä, joissa mainostetaan tuotteiden sisältävän "oikeita marjoja". Ruoka-asiantuntijoiden mukaan useissa pakkauksissa mainostettavat aidot marjat nimittäin on suurimmaksi osaksi muodostettu sokerista ja soijaöljystä, johon on sekoitettu pieniä kuivatun hedelmän palasia.

Esimerkiksi Kelloggsin Special K-murojen jogurtti-marjaversio markkinoi itseään paketissa olevilla tuoreiden marjojen kuvilla. Pakkauksia tutkineen Center for Science in the Public Interestin johtaja Michael Jacobson kuitenkin kertoo, että pakkaus ei sisällä marjoja eikä marjan kaltaisia aineita ollenkaan.

Jacobsonin mukaan useimmissa tapauksissa pakkauksissa markkinoidut aidot marjat todellisuudessa ovat marjanpalasia, jotka on sekoitettu sokeriin ja soijaöljyyn, joka on vielä värjätty keinotekoisella väriaineella.

Firmat saattavat puolustautua väittämällä, että tuotteiden oikeat ainesosat ovat luettavissa pakkauksen sivussa olevasta listasta, mutta valitettavan harva jaksaa perehtyä pieniin teksteihin nähdessään houkuttelevan mainoskuvan.

(MTV3)

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja