Ilja Jashin kertoi YouTubessa venäläisten joukkomurhasta Butshassa – tuomittiin tämän takia Venäjällä vankilaan yli 8 vuodeksi

2:47
MTV:n toimittaja Niko Nurminen kertoi huhtikuussa 2022 hetkestä, kun Butshassa alkoi näkyä toivoa verilöylyn jälkeen

Venäjällä vangittu toisinajattelija Ilja Jashin on saanut kahdeksan ja puolen vuoden vankeustuomion, kertoo uutistoimisto AFP.

Sotaa Ukrainassa arvostellut Jashin tuomittiin tahallisesta väärän tiedon levittämisestä liittyen Venäjän asevoimiin.

Moskovan käräjäoikeuden tuomarin mukaan Jashin suorittaa tuomion rangaistussiirtolassa. Hänellä on 10 päivää aikaa valittaa tuomiosta.

Jashin on nostanut videopalvelu Youtubessa esille muun muassa venäläisten Butshassa lähellä Kiovaa tekemiä julmuuksia. Hän kutsui tapahtunutta joukkomurhaksi. Jashin pidätettiin kesällä syytettynä väärän tiedon levittämisestä Venäjän asevoimista.

Syyttäjät väittivät marraskuussa Jashinin "aiheuttaneen huomattavaa vahinkoa Venäjälle" ja "lisänneen poliittisia jännitteitä" Venäjän joukkojen taistellessa Ukrainassa.

Tunnetuksi Putinin vastaisista mielenosoituksista

Jashin on myös vangitun oppositiohahmon Aleksei Navalnyin liittolainen ja oli Moskovassa vuonna 2015 murhatun oppositiojohtajan Boris Nemtsovin läheinen ystävä.

Jashin on kaupunginvaltuutettu kotikaupungissaan Moskovassa, ja hän tuli tunnetuksi vuoden 2011–2012 mielenosoituksista presidentti Vladimir Putinia vastaan. Jashin jäi Venäjälle sen jälkeen, kun Venäjä aloitti hyökkäyssodan Ukrainaa vastaan helmikuussa.

Marraskuussa Jashin vilautti oikeussalissa rauhanmerkin ja sanoi rakastavansa Venäjää ja olevansa valmis maksamaan vapaudellaan elääkseen Venäjällä.

Karmea video Venäjän vankilasta julki: Vankia retuutetaan ja päälle virtsataan

0:38

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja