Mainos

Ilaskivi: Yhdestä asiasta puhutaan vähemmän kuin ennen

Helsingin entinen kaupunginjohtaja ja ylipormestari Raimo Ilaskivi on yllättynyt kuntavaalien kampanjoinnin laajuudesta ja näkyvyydestä.

– Kaikki puolueet ovat valitelleet rahanpuutetta, mutta ilmeisesti yksittäiset ehdokkaat ovat jostain sitä rahaa kaivaneet. Ilmoitusten sisältö on ollut hyvin asiallista, usein aika yleistä ja jopa yhdentekevää. Sen sijaan viimeisten päivien televisiokeskusteluihin löytyi aika paljon särmää. Puolueiden väliset erot korostuivat näiden keskustelujen avulla, Ilaskivi arvioi.

Ilaskivi valittiin Helsingin kaupunginjohtajaksi 1979. Hän jatkoi ylipormestarina vuoteen 1991 saakka.

– Nyt käytävissä vaaleissa keskustelu palveluista on korostunut. Minun aikanani palveluja rakennettiin aikamoiseen tahtiin. Nyt haasteena näyttää olevan se, miten niitä saadaan hallitusti purettua.

Ilaskiven mielestä keskustelu sosiaali- ja terveyspalveluista on ollut tarpeellista politiikan yleisen suunnan takia.

– Tämä keskustelu ei välttämättä juurikaan liity paikalliseen päätöksentekoon. Mutta onhan näissä kuntavaaleissa koetettu nostaa esiin EU-kysymyksiäkin.

Ilaskiven mielestä keskustelu kuntien veroasteesta on jäänyt viime vuosina vähemmälle.

– Aikaisemmin keskusteltiin enemmän siitä, millä keinoilla kunnat saavat pidettyä oman veriäyrinsä kurissa, nyt tällaista ei juuri kuule. Nyt korostetaan sitä, että jos pitää valita eri vaihtoehdoista, mieluummin korotetaan veroäyriä kuin leikataan palveluja.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.