Mainos

IL: Yksinhuoltajaäidille yllätys maksettavaksi: 8-vuotiaan pojan kännykkäpelistä yli 6 000 euron lasku

Perheen 8-vuotiaan pojan peliostokset voivat tehdä perheestä kodittoman, kertoo Iltalehti.

Vaarin luottokorttitietojen tallennuttua kännykkään, onnistui 8-vuotias poika tekemään 6 400 eurolla ostoksia Clash Royale -kännykkäpelissä.

Yksinhuoltajaäiti Janina kertoo Iltalehden haastattelussa, että perheellä jää tavallisesti 70 euroa kuussa ylimääräistä. Yli 6 000 euron lasku tuntuu äidistä mahdottomalta maksaa. Siihen saatetaan kuitenkin päätyä.

Janinan 8-vuotias poika alkoi pelata kännykkäpeliä alkuvuonna. Pojan isoisä halusi antaa tokaluokkalaisella nimipäivälahjaksi kaksi ostoa pelisovelluksessa ja tallensi sitä varten luottokorttitietonsa lapsen puhelimeen.

Maaliskuun puolivälissä isoisä sai kuitenkin yllätyslaskun, joka oli kertynyt pojan peliostoista kahden viikon ajalta. Laskusta kävi ilmi, että summat olivat parin euron luokkaa, mutta niitä oli kertynyt päivässä jopa satojen eurojen edestä.

Lasku jäänee äidin maksettavaksi

Näillä näkymin lasku on jäämässä yksinhuoltajaäidin maksettavaksi. Googlen sovelluskaupasta on todettu, että luottokorttia on tapauksessa käytetty tietoisesti. Janinan mukaan seuraava askel on ottaa yhteyttä pankkiin, jonka jälkeen vaihtoehtona on yhteydenotto kuluttajariitalautakuntaan.

– En uskalla vielä ajatella, että tämä voisi päättyä jotenkin hyvin. Yhden pelin ei pitäisi pystyä tuhoamaan perheen elämää.

Clash Royale -pelin takana on peliyhtiö Supercell, joka on koostanut sivuilleen ohjeet pelaavien lasten vanhemmille. Harva kuitenkaan osaa tietoa etsiäkään, eikä ilmaisena mainostettujen pelien välttämättä osaa epäilläkään vaativan rahaa, jota lapset eivät ymmärrä. Janina haluaa toimia varoittavana esimerkkinä muille vanhemmille.

Lähde: Iltalehti

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.