Arvio Sanna Marinin ateriaedusta nousikin sadoilla euroilla – 300 euroa onkin noin 850 euroa kuukaudessa

1:46
Pöllöraati arvioi: Marinin veroehdotus oli rohkea veto. Oikeistolla, vasemmistolla ja keskustella on nyt selkeä ero.

Valtioneuvoston kanslia selvittää, kuinka suuri summa pääministeri Sanna Marinin kuukausittaisista ateriaeduista on todellisuudessa muodostunut.

Nyttemmin tarkentuneissa arvioissa summa onkin ollut noin 850 euroa kuukaudessa. Iltalehti uutisoi alkuviikosta, että Valtioneuvoston kanslian (VNK) mukaan pääministerille tarkoitetun ateriaedun arvo olisi noin 300 euroa kuukaudessa.

Ateriaetuun on sisältynyt VNK:n ohjeen mukaisesti aamiaistarvikkeita ja kylmänä toimitettavia aterioita.

– Meillä ei ole vielä tietoa kokonaissummasta, mutta voimme toimittaa sen kun asia selviää. Alustava arvio ateriaedun keskimääräisistä kuukausittaisista kustannuksista on noin 850 euroa kuukaudessa. Tämä pitää sisällään aamiaistarvikkeiden lisäksi kylmänä toimitetut ateriat. Pääministeri tai hänen esikuntansa ei ole itse tehnyt hankintoja, vaan kaikki hankinnat on tehty valtioneuvoston kanslian virkakunnan ja työntekijöiden toimesta, pääministerin erityisavustaja Elisa Gebhard kertoo MTV Uutisille tekstiviestillä sunnuntai-iltana.

Sanna Marinilla ja hänen perheellään ateriaetu on ollut käytössä tammikuusta 2020 toukokuuhun 2021, eli sinä aikana kun he ovat asuneet virka-asunnolla Kesärannassa. 

Selvitystä verottajan kanssa

Eristyisavustajan mukaan valtioneuvoston kanslia selvittää verottajan kanssa, miten ateriaetuun suhtaudutaan verotuksessa.

– Pääministeri on halukas maksamaan ateriaetuun liittyvät kustannukset vuosilta 2020 ja 2021, mutta asiaa pitää selvittää vielä verottajan kanssa, jotta hänelle ei tule maksettavaksi päällekkäisesti sekä ateriaetua että siihen mahdollisesti liittyviä veroseuraamuksia.

Marin totesi eilen Twitterissä, ettei hän ole pääministerinä pyytänyt ateriaetua tai osallistunut asiasta päättämiseen. Hän vahvistanut aikovansa maksaa kulut itse.

– Kun olen aloittanut tehtävässä, minulle on kerrottu, että tämä sisältyy Kesärannassa asumiseen ja yöpymiseen, ja että näin on toimittu myös aiempien pääministerien osalta.

Poliisi on aloittanut esiselvityksen ateriaetua koskevista käytännöistä, ei pääministerin toimista.


Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja