Päivi Lipponen tyrmää väitteet perheen saamista aamiaiseduista Kesärannassa – "Olen todella hämmästynyt, että VNK lähtee tämmöisiä valheita levittelemään"

Pitkäaikaisen pääministerin Paavo Lipposen (sd.) puoliso Päivi Lipponen arvostelee kovin sanoin Valtioneuvoston kansliaa pääministerin virka-asuntoon Kesärantaan liittyvässä jupakassa.

Valtioneuvoston kanslia kertoi Ilta-Sanomille, että Kesärannassa olisi ollut aamiaisetu Paavo Lipposen pääministeriaikana.

Päivi Lipponen tyrmää väitteen MTV Uutisille.

– Olen todella hämmästynyt, että VNK (Valtioneuvoston kanslia) arvostettuna instituutiona lähtee tämmöisiä valheita levittelemään, joita ei mitenkään varmisteta. Tämä VNK:n toiminta on ihan järkyttävää.

– Me vuokrasimme Kesärannan yläkerran ja siihen ei kuulunut minkäänlaista ateriaetua, siivouspalvelua tai pyykkipalvelua. Minä kävin kaupassa, kokkasin ja siivosin ja laitoin perhe-elämää järjestykseen.

"Toivoisin, että VNK korjaa tiedon"

Lipponen kertoo, että Kesärannan yläkerran vuokraaminen oli tuolloin ainoa vaihtoehto.

– Se oli vuokra-asunto, ja me maksoimme vuokraa. Ei ollut muuta mahdollisuutta. Siitä tehtiin vuokrasopimus.

– Alakerta oli Valtioneuvoston käytössä ja me asuimme yläkerrassa, joka oli meidän hallinnassa. Meillä ei ollut minkäänlaista palvelua alakerrasta yläkertaan.

Lipposen toivoo, että Valtioneuvoston kanslia oikaisee julkisuuteen levinneen tiedon.

– Toivoisin, että he todella korjaavat tiedon. En ymmärrä, miten he kykenevät tällaisia virheellisiä tietoja laittamaan medialle. Kuitenkin kyse on Valtioneuvoston kansliasta.

Lipponen haluaa, että Valtioneuvoston kanslia korjaa väärän tiedon, koska kokee, että virhe on merkittävä.

– Meitä oli siellä viisi henkilöä ja me asuimme siellä neljä vuotta. Tämä ei ole ihan pieni kysymys, olemmeko me olleet siellä Valtioneuvoston ruuissa vai emme.

IL: VNK tarkistaa tietoja

MTV Uutiset ei tavoittanut aamupäivällä Valtioneuvoston kanslian tila- ja virastopalveluyksikön päällikkö Heikki Hovia kommentoimaan asiaa.

Hovi viestitti Iltalehdelle, että kanslia tarkistaa parhaillaan tietoja.

– Tarkistamme taloushistoriatiedot ja haastattelemme aikalaisia. Jos tässä on syntynyt väärinkäsitys, se on ilman muuta anteeksipyynnön paikka, Hovi kertoo lehdelle.

Lue myös:

    Uusimmat