Sanna Marin ateriaedun epäselvyyksistä: "Maksan tähän liittyvät kustannukset itse"

Pölläraati antaa suitsutusta Sanna Marinin rohkeudesta:"Nyt on oikeasti oikea ja vasen laita" 1:46
Pöllöraati arvioi: Marinin veroehdotus oli rohkea veto. Oikeistolla, vasemmistolla ja keskustella on nyt selkeä ero.

Pääministeri Sanna Marin otti lauantaina illalla twiitissään kantaa kohua herättäneeseen pääministerin ateriaetuun. Hän pitää tärkeänä, että epäselvä ohjeistus tarkistetaan.

– Koska ateriaetuun liittyy avoimia kysymyksiä, maksan tähän liittyvät kustannukset itse ja varmistan, että Kesärantaan ja pääministerin palveluihin liittyvien ohjeiden asianmukaisuus tarkistetaan ja tarvittaessa ohjeet päivitetään, pääministeri kertoo tviitissään.

Pääministerin ateriaetuja koskeva kohu sai alkunsa aiemmin tällä viikolla Iltalehden uutisesta. IL:n selvitysten mukaan pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa asuvallle Marinille ja hänen perheelleen maksetaan kuukausittaista 300 euron ateriaetua. 

Vetosi aiempaan käytäntöön

Pääministeri Marin on painottanut, ettei hän ole pyytänyt ateriaetua tai osallistunut asiasta päättämiseen.

– Kun olen aloittanut tehtävässä, minulle on kerrottu, että tämä sisältyy Kesärannassa asumiseen ja yöpymiseen, ja että näin on toimittu myös aiempien pääministerien osalta, hän kertoi aiemmin Twitterissä. 

Helsingin poliisilaitos kertoi aiemmin tänään tekevänsä esiselvityksen valtioneuvoston kanslian myöntämästä pääministerin ateriakorvauksesta. Poliisille on saapunut asiasta yksi tutkintapyyntö ja poliisin on tehtävä asiasta vähintään esiselvitys, poliisi kertoi aiemmin tänään.

Poliisi painottaa, ettei esiselvitys koske Marinin toimia pääministerinä.

Lue myös:

    Uusimmat