Mainos

IL: Poliisin uusi alkometri voi värähtää, vaikket olisikaan juonut alkoholia

Helsinkiläismies joutui erikoisen tilanteen eteen viime sunnuntaina, kun puhallutusratsiassa poliisin alkometri värähti, vaikkei hän ollut juonut alkoholia, kertoo Iltalehti.

Vantaalla Valkoisenlähteentiellä järjestettyyn puhallutusratsiaan ajanut helsinkiläismies yllättyi melkoisesti, kun poliisin alkometrin mukaan hänen hengitysilmassaan oli alkoholia. Mies itse kertoi nauttineensa ainoastaan alkoholitonta viiniä edellisenä iltana.

Poliisin uuteen kuppimalliseen alkometriin puhaltanut mies ohjattiin sivuun, jonka jälkeen hänet laitettiin puhaltamaan perinteiseen pillialkometriin. Tämä laite näytti nollaa.

– Poliisi kysyi heti, että olenko juuri käyttänyt pissapoikaa. Tällaisella kelillä sitä tietysti tuli käytettyä kahden minuutin välein, että näkee eteenpäin, mies kertoi Iltalehdelle.

Itä-Uudenmaan poliisin vanhempi konstaapeli Tove Häggblom vahvisti IL:lle, että uusi alkometri todella voi reagoida pissapojan käyttöön.

– Se on tosissaan sen verran herkkä se laite, että se saattaa ottaa ympäröivästä ilmasta eli myös siitä, jos on ihan äskettäin käytetty pissapoikaa, Häggblom kertoo.

Poliisin uudet kuppimalliset alkometrit otettiin käyttöön syyskuussa. Laite kertoo vain sen, onko hengitysilmassa alkoholia vai ei, mutta tarkempi lukema on edelleen otettava pillialkometrillä.

***

0:14

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.