IL: Jääkiekkoliiton huippupestiin valitulla tuore rikostuomio törkeästä veropetoksesta – liitossa tiedettiin asiasta

Jääkiekkoliiton erotuomaripäälliköksi elokuussa valittu Harri Ahola on saanut aiemmin tänä vuonna rikostuomion törkeistä veropetoksista ja kirjanpitorikoksesta, uutisoi Iltalehti.

Iltalehden mukaan Ahola maksoi oman yhtiönsä kautta itselleen perusteettomia kilometrikorvauksia ja päivärahoja vuosina 2014–2017 peräti kymmenien tuhansien eurojen edestä ja sortui menettelyllään törkeään veropetokseen.

Samaan aikaan Ahola oli maksanut itselleen palkkaa vain noin 4 500 euroa vuodessa, kun hänen verottomat kilometrikorvauksensa ja päivärahansa nousivat yli 40 000 euron vuositasolle.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus katsoi Aholan tosiasiallisesti maksaneen itselleen palkkaa päivärahoilla ja kilometrikorvauksilla. Tällä menettelyllään hän vältti oikeuden mukaan peräti 28 560 euron verot.

Iltalehden mukaan Ahola sai teoistaan ehdollista vankeutta kahdesta törkeästä veropetoksesta ja kirjanpitorikoksesta.

Jääkiekkoliiton juniori- ja seuratoimintajohtaja Turkka Tervomaa kertoo IL:lle olleensa tietoinen Aholan tuomiosta palkatessaan hänet erotuomaripäälliköksi, mutta ei halunnut kommentoida asiaa enempää.

Ennen uusinta pestiään erotuomaripäällikkönä Ahola työskenteli Jääkiekkoliitossa huippusarjapäällikkönä. IL:n mukaan Aholan tuomioon johtaneet syytteet eivät koskeneet Jääkiekkoliitolta laskutettuja kilometrikorvauksia ja päivärahoja.

MTV Urheilu tavoitti Jääkiekkoliiton toimitusjohtajan Matti Nurmisen, joka vahvisti tekstiviestillä Tervomaan kertomuksen, että liitto oli tietoinen Aholan saamasta tuomiosta.

Nurminen ei muutoin halunnut kommentoida asiaa.

Lue myös:

    Uusimmat