Mainos

Ikimuistoinen päivä tarvitsee rinnalleen ainutlaatuisen korun

Elämän ikimuistoisin päivä tarvitsee onnistuakseen jotakin yksilöllistä. Kauneimman juhlan kruunaa persoonallinen hääkoru. Suunniteltu koru on tehty juuri sinulle. Toista samanlaista ei ole kenelläkään.

Monet kuvittelevat, että yksilöllisen korun teettäminen ammattilaisella vie perikatoon. Ainutlaatuisen korun saa kuitenkin pikkurahalla. Hintahaitari on toki laaja, ja timantteihin saa halutessaan uppoamaan koko omaisuuden.

Korusuunnittelijan puheille kannattaa mennä hyvissä ajoin ennen suurta päivää. Mikäli idea täydellisestä korusta ei ole vielä täysin selvillä, ammattilaiset ovat valmiina auttamaan. Suunnittelija etsii asiakkaan unelmakorua piirustusten ja kuvien avulla. Kun malli on selvillä, valitaan värit ja materiaalit. Vaaleat värit, hopea, valkoinen ja kirkas ovat morsiamien suosiossa, mutta omassa juhlassa on lupa olla itsensä näköinen. Vaatimattomuus kaunistaa, mutta juhlahetkellä suomalaisen kansanpiirteen saa heittää romukoppaan.

Jos unelmien koru on sormus, kannattaa miettiä sen käyttötarkoitusta. Mikäli haluaa pitää sormusta kädessään päivittäin,

korkeat mallit voi unohtaa. Korua pitää myös muistaa huoltaa, ettei esimerkiksi timantti putoa.

Ruumiinrakenne ja hääpuvun malli vaikuttavat korun valintaan. Siksi on hyvä antaa korusuunnittelijalle kuva hääpuvusta ja pala kangasta. Parhainta on, jos pääsee paikalle puku päällään.

Ideoita hääjuhlaan

Peruskorun löytää sarjatuotannosta, mutta mittatilaustyönä tehtyyn koru kannattaa käyttää mielikuvitusta. Idean persoonalliseen koruun löytää vaikkapa harrastuksistaan tai perheestään. Monogrammi tai erilaiset kaiverrukset tuovat persoonallisen lisänsä koruun.

Värillä on väliä. Punainen väri symbolisoi intohimoa ja rakkautta ja sävyjä vaihtelemalla löytää helposti mieleisensä. Myös timanteissa on varaa valita. Hyvä perusväri maksaa enemmän, mutta kyse on makuasioista. Timantti on kaikissa väreissä kaunis.

Miehenkään ei kannata unohtaa koristautumista. Selkeät linjat miellyttävät maskuliinista sukupuolta. Tyylikäs kello on ehdoton edellytys, mutta erottautua voi muillakin tavoilla. Kravattineula tai reilu kaulaketju tuovat juhlan tuntua.

Kultaseppämestari Esko Lindroosin hauska idea on rintapieleen laitettava "Bestman" -koru, johon voi pujottaa ihan mitä

tahansa. Korulla voi viestittää mielialaansa. Koruun pujotettava kukka sopii hyvin juhlaan.

Korusuunnittelija Julia Österholmin hauska idea on korukello, johon voi pujottaa vaikkapa rakkaansa kuvan. Digikuvan pienentäminen on helppoa, jonka jälkeen kuva laminoidaan ja sujautetaan kelloon.

Juhlapäivän jälkeen on muistettava korun huolellinen säilytys. Hopeakoru säilyy parhaiten minigrip-pussissa, johon se laitetaan miedon saippuavesikäsittelyn jälkeen. Helmikoruja ei saa säilyttää suljetussa pussissa, sillä korun on hyvä antaa hengittää.

Teksti: Maarit Rasi

Kuvat: Maarit Rasi, Julia Österholm

Korut: Julia Österholm, Esko Lindroos, Johanna Aarnisalo

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.