Mainos

Iisan suunnitelma: Väinölänkatu

Käpyläläisen pikkukolmion plussat olivat kahteen ilmansuuntaan avautuvat näkymät ja 1940-luvun kerrostaloille tyypillinen selkeä pohja. Eteinen ja halli olivat täynnä vaatteita ja tavaroita, ja huoneiston oven yläpuolella roikkui epämääräinen kasa sähköjohtoja. Suunnitelman mukaan nykyinen ulkovaatteiden ja kenkien säilytyspaikkana toimiva avokaappi ja sen viereinen siivouskomero puretaan ja yhtenäistetään peililiukuovien taakse. Lisäarvona vielä valoa heijastava ominaisuus. Sähköjohdot siistitään, ja kattoon asennetaan halogen-valaistus.

Tikkurilan Harmony valkoinen G497 seiniin. Aulan beige kahdenistuttava sohva sijoitetaan olohuoneeseen. Sohvan tilalle halliin tehdään työtila, joka nyt on ruokailuhuoneessa. Ikkunan eteen klaffilipasto ja tyyliin sopiva tuoli, pari pöytävalaisinta ja vastakkaiselle seinälle talonpoikaisantiikkinen penkki.

Huoneiston värit olivat hyiset: jäätävä koivuparketti, paljon värikartan kirkkainta punaista, kylmää vihreää ja sinistä. Hienoista alavireisyyttä lisäsi riittämätön valaistus. Olohuonetta hallitsivat massiivinen koivupuinen, lukuisille koriste-esineille pyhitetty kirjahylly, punainen sohva ja enemmän toimistotiloihin sopiva metallinen punainen senkki.

Suunnitelmassani muutin värimaailman: lämmintä puuta, karpalon punainen, Tikkurilan Harmony M418, päätyseinä ruokailuhuoneeseen, joka näkyy suoraan ulko-ovelta, lämpimän punaisia itämaishenkisiä villamattoja joka huoneeseen, sohvan kaveriksi sikarinruskea jalkarahi. Olohuoneeseen kaksi mukavaa valkoista löhötuolia, sohvapöydiksi sirot arkut, jonne voi jemmata lehtiä tms. Ikkunan eteen muuhun, uudistettuun kalustukseen sopiva senkki – tilaa rakkaille valokuville. 5 lämmintä valoa heijastavaa pöytävalaisinta: kaksi ikkunanlaudalle ja yksi per sohvapöytä. Tummaa sinistä, valkoista ja ehkä ripaus turkoosia sohvatyynyihin ja torkkuhuopiin.

Kaikkialle huoneiston ikkunoihin valkoiset laskosverhot yhtenäistämään ilmettä.

Ruokailuhuoneeseen tumma ruokapöytä tuoleineen ja ikkunan alle ovellinen/laatikollinen senkki, jonne saa vaikkapa astioita. Ja taas pari pöytävalaisinta.

Makuuhuone somistetaan lämpimällä toffeella, vaniljalla ja tummalla ruskealla. Keittiön ilme selkeytetään siivoamalla se liiasta tavarasta, pikkupöydän viereen pari antiikkituolia. Ikkunalle basilikaruukkuja. Ja mikäli budjetti olisi antanut myöten, olisin vaihdattanut korkkilattian koivuparkettiin: pienessä tilassa yhtenäinen lattiamateriaali on selkeä etu. Ylä- ja alakaappien väliset kaakelit ovat eriparia, ne pitäisi yhtenäistää. Ja kun vielä keittiön ja ruokailuhuoneen välistä poistetaan huonokuntoinen ovi, on remontti- ja stailaussuunnitelma valmis.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.