Mainos

Iisan suunnitelma: Ansatie

Rivitalon pääty Espoossa on perussiisti. Katot ja lattia ovat samaa pyökin sävyä, mikä madaltaa entuudestaan huonekorkeutta. Lautaparketti kaipasi hiomista ja lakkaamista, katot valkoista väriä. Seiniltä siivotaan sikin sokin sijoitellut valokuvat ja pienet taulut, ne korvataan selkeämmillä linjoilla. Huoneiston väriksi valitsin valkoisen, ruskean ja sinisen eri sävyjä.

Olohuonetta hallitsee valtava leivinuunimainen takka. Harmi, että alkuperäinen takka sai väistyä sen tieltä. Oleskelutila on epätasapainossa, koska lähes kaikki huonekalut on pakattu tv-tilaksi sisustettuun alkoviin. Olohuoneen isompi puoli on jätetty koirien temmellyskentäksi eli lähes tyhjäksi muutamaa kirjahyllyä ja sohvaa lukuun ottamatta.

Suuria ikkunoita koristavat valkoiset lilakuvioiset harsomaiset verhot. Uudelleen sisustuksessa teen alkovista tilan, jonne siirretään kirjahyllyt sekä makuuhuoneen kauniin siniset nojatuolit. Tilaan jää paikka myös tv:lle. Alkovin sohva siirretään olohuoneen suurelle puolelle ja se saa eteensä viihtyisän rahin ja vierelleen muutaman sohvapöydän. Makuuhuoneesta siirtyy olohuoneeseen myös kaunis vitriinikaappi. Näin vastakkain asetellut vitriini ja alkovin lasiset kirjakaapit sulkevat kauniisti tilan.

Nykyisellään kukkien alle haudattu lumoava, baarikaappina toimiva matka-arkku saa enemmän huomioarvoa, kun kukat ja muu henkilökohtainen omaisuus siivotaan sen päältä pois. Olohuoneen kaunis aito matto jää paikalleen. Ja kun upeisiin isoihin ikkunoihin vielä ripustetaan ylelliset ja runsaat vuoratut toffeen ja vaniljansävyiset verhot, on olohuonetila kodikas ja kutsuva.

Keittiön kovin levoton yläkappa vaihdetaan sinibeigeen ja aina ryhdikkääseen ruutukuosiseen laskosverhoon. Haljunvärinen ja kolkohko ruokailuryhmä vaihtuu tummaa puuta oleviin pöytään ja tuoleihin, joissa on valkoinen kankainen istuinosa.

Ison makuuhuoneen seinät väritetään pehmeällä toffeella, vuodevaatteet ja verhot valkoisen ja ruskean pehmeitä sävyjä. Huoneeseen mahtuu senkki tv:n katselua varten sekä mukava nojatuoli. Nykyinen vierashuone terävöitetään valkoisella maalilla sekä uusilla sinisen ja ruskean sävyisillä tekstiileillä. Työhuoneesta siivotaan kuntopyörän lisäksi punainen sohva ja räikeät verhot. Ne korvataan muun huoneiston värisävyjä noudattavilla huonekaluilla ja tekstiileillä.

Sisääntuloon avautuu näkymä puutarhaan, joka on istutuksineen hieman retuperällä. Ei kovin kutsuvaa. Piha perkataan, ja kukkapenkkeihin istutetaan runsaasti toisiinsa värillisesti sointuvia kasveja.

(PPR 4.12.2007)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.