Iisalmessa koronaeristyksessä ollut joogayrittäjä on vapautettu, altistuneita on jo yli sata – naisen epäillään myös purreen poliisia

5:26
Iisalmelaista naista epäillään laajasta korona-altistumisketjusta – näin asiantuntija kommentoi vastaavanlaisia tapauksia MTV:lle.

Iisalmessa koronaeristyksissä ollut joogayrittäjä on vapautettu. Poliisin mukaan naisen kautta koronavirukselle altistuneita on yli sata.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Arto Elomaa kertoo tiedotteessa poliisin kuulustelleen naista epäiltynä virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja terveyden vaarantamisesta.

Elomaan mukaan poliisi otti naisen kiinni pakkokeinolain perusteella. 

Kuulustelun jälkeen nainen on vapautettu, ja poliisi jatkaa asian selvittämistä muutoin.

Joukkoaltistuminen selvisi viime viikolla

Ylä-Savon Sote tiedotti joogasalissa tapahtuneesta joukkoaltistumisesta viime viikon perjantaina. Iisalmen Sanomien mukaan yrittäjä ei viikonlopun aikana mennyt itse koronatestiin eikä antanut viranomaisille tietoa virukselle mahdollisesti altistuneista.

Poliisi sai viikonloppuna terveydenhuollon viranomaisilta virka-apupyynnön toimittaa nainen testiin.

Poliisi julkaisi naisen nimen ja kuvan poikkeuksellisesti

Iisalmelaisen jooga- ja siivousyrittäjän nimi ja kasvot julkaistiin tällä viikolla poliisin sivuilla.

Tapaus sai runsaasti huomiota, koska tapaus oli tiettävästi ensimmäinen Suomessa, jossa viranomainen julkaisi koronalle toisia ihmisiä mahdollisesti altistaneen tiedot.

Elomaan mukaan naisen kautta koronavirukselle altistuneiden lukumäärä on viranomaisten tämänhetkisen tiedon mukaan hiukan yli 100 ja tartunnan saaneiden yli 10.

Naista epäillään terveyden vaarantamisesta ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Elomaa kertoo MTV Uutisten haastattelussa, että jälkimmäinen liittyy kiinniottotilanteeseen, jonka aikana naisen epäillään muun muassa purreen poliisia.

– Nainen oli jouduttu ottamaan kiinni vastentahtoisesti, ja hän oli sitten tämmöistäkin keinoa käyttänyt, Elomaa toteaa.

Poliisi tiedottaa tapauksesta seuraavan kerran aikaisintaan maanantaina. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja