Iho kuntoon syömällä – lisää nämä ruokavalioosi

Ruokavaliolla on tärkeä rooli ihon hyvinvoinnissa. Nauti näitä ruokia joka päivä saadaksesi hehkuvan ja terveen ihon.

1. Punainen paprika

Yksi punainen paprika sisältää päivittäin tarvitsemasi annoksen C-vitamiinia. Paprikassa on myös kuitua ja B6-vitamiinia sekä karotenoideja, jotka voivat auttaa ehkäisemään juonteiden syntyä ja parantamaan verenkiertoa. Karotenoidit voivat auttaa myös akneen.

2. Tumma suklaa

Tumma suklaa sisältää paljon antioksidantteja, rasvahappoja ja flavonoideja, jotka auttavat ihoa hehkumaan. Antioksidantit vähentävät ihon karheutta, kaakao taas parantaa verenkiertoa, mikä vaikuttaa myös ihon hyvinvointiin.

3. Lohi

Lohi sisältää runsaasti D-vitamiinia ja omega-3-rasvahappoja, jotka ravitsevat ihoa sisäisesti. Lohen syöminen auttaa päänahan kuivuuteen ja edesauttaa hiusten terveyttä. Siitä voi olla hyötyä myös stressistä tai masennuksesta kärsiville.

4. Kookosöljy

Kookosöljy sisältää jopa 90 prosenttia tyydyttynyttä rasvaa. Se sisältää paljon E-vitamiinia, joka auttaa kosteuttamaan ja pehmentämään ihoa sekä ehkäisemään ryppyjä. Kookosöljyn sisältämät rasvahapot voivat myös ehkäistä aknea ja infektioita.

5. Vihreä tee

Vihreä tee sisältää paljon antioksidantteja ja aminohappoja, jotka auttavat vähentämään stressiä ja rentouttavat kehoa. Vihreä tee saattaa myös olla avuksi verenpaineen laskemisessa. Juo teetä vähintään kolme kuppia päivässä maksimoidaksesi terveysvaikutukset.

6. Pinaatti

Pinaatti on terveellinen ja ravintorikas ruoka, joka sopii täydellisesti jokapäiväiseen ruokavalioon. Pinaatti sisältää muun muassa rautaa, folaatteja, magnesiumia, kuitua ja E-, A- ja C-vitamiineja, jotka auttavat ihoa pysymään hyvinvoivana. Pinaatin sisältämät antioksidantit voivat auttaa useisiin iho-ongelmiin, joten vihreän vitamiinipommin lisäämistä ruokavalioon kannattaa ehdottomasti kokeilla.

7. Siemenet

Auringonkukan-, kurpitsan-, hampun- ja pellavansiemenet ovat kaikki hyväksi iholle. Kurpitsansiemet ja auringonkukansiemenet sisältävät paljon seleeniä, E-vitamiinia, magnesiumia ja proteiinia. Seleeni ja proteiinit ehkäisevät ryppyjä, kun taas E-vitamiini kosteuttaa ihoa. Magnesiumista on apua stressin lievittämiseen.

Myös chia-siemeniä kannattaa syödä. Niissä ja hampun- sekä pellavansiemenissä on omega-3-rasvahappoja, jotka auttavat ryppyjen ja aknen ehkäisemisessä. Käytä siemeniä esimerkiksi salaateissa, jogurtissa tai kaurapuuron päällä.

8. Selleri

Varsiselleri saattaa olla aliarvostettu vihannes, mutta se sisältää K-vitamiinia, joka auttaa parantamaan verenkiertoa ja laskemaan verenpainetta. Se saattaa vähentää myös stressiä, joka aiheuttaa tunnetusti iho-ongelmia.

Sellerissä on myös kaliumia, vettä ja natriumia, jotka auttavat nestetasapainon säilyttämisessä. Kuiva keho johtaa ihon kuivumiseen ja ryppyjen syntyyn.

9. Papaija

Vähäkalorinen papaija on hyvä hedelmä painonpudottajallekin. Papaijan sisältämät C- ja E-vitamiinit sekä beetakaroteenit ehkäisevät tulehduksia ja aknea. C-vitamiini voi auttaa myös ihoa suojautumaan auringon aiheuttamilta vahingoilta.

10. Porkkana

Porkkanan syöminen auttaa paitsi silmien, myös ihon terveyteen. Porkkanan sisältämä A-vitamiini auttaa pitämään ihon terveenä ja ehkäisee ihohuokosten tukkeutumista. Porkkanaa kannattaa syödä päivittäin.

Lähde: Amerikanki.com

Lue myös:

    Uusimmat