Mainos

"Ihmiset osaavat lyödä puukkoa selkään" – Sunny Car Centerin miljoonavelkainen puuhamies Markku Ritaluoma avautuu HS:lle

Helsingin Sanomat on onnistunut saamaan haastattelun konkurssiin menneen jättimäisen autokeskushankkeen Sunny Car Centerin puuhamieheltä Markku Ritaluomalta.

Ritaluoma jätti Suomen pari vuotta sitten, ja kotimaahan jäivät tuolloin myös selvitystä odottavat miljoonavahingot.

Kanta-Hämeen käräjäoikeus odottaa tänä keväänä vastausta vahingonkorvausasiassa, jonka loppusumma on mittavat 6 237 659,21 euroa. Ritaluoma pitää vaadetta kohtuuttomana.

– Minulla oli hyvä 25 vuoden ura, jota omasta mielestäni menestyksellä hoidin, tuin urheilua ja junioriurheilua. Ihmiset osaavat lyödä puukkoa selkään, sellaista elämä on. Pidän tätä kohtuuttomana ja käsittämättömänä, Ritaluoma sanoo HS:lle puhelinhaastattelussa Kanadasta.

Sijoittajien puute ja huijaukset kaatoivat hankkeen

Suunnitelmat Euroopan suurimmasta autokaupan keskuksesta Sunny Car Centeristä tulivat julkisuuteen vuonna 2010. SCC:stä piti tulla kahdeksankerroksinen, kaikkien automerkkien keskus Kolmostien varteen. Hankkeeseen osallistuivat myös Hämeenlinnan kaupunki ja monet sijoittajat.

Vaikeudet kasautuivat, kun rahoitusta ei saatukaan riittävästi eivätkä suuret automerkit olleet siitä kiinnostuneita. Lisäksi Ritaluoma joutui erilaisten huijausten uhriksi. Konkurssiin SCC asetettiin syksyllä 2015.

Konkurssipesää vastaan tehdyn haasteen keskiössä on 29 kappaletta ulkomaille tehtyjä tilisiirtoja. Helsingin Sanomien mukaan summista suurin, miljoona euroa, on tehty käteisellä. Suurimpia velkojia ovat esimerkiksi Siemens ja vakuutusyhtiö Pohjantähti.

Myös Hämeenlinnan poliisi haluaa kuulla Ritaluomaa. Kyse on muutamasta törkeästä petoksen yrityksestä ja törkeästä petoksesta.

Ritaluoma vakuuttaa palaavansa vastaamaan syytteisiin.

– Olen tulossa kyllä Suomeen, totta kai. En ole tavoittamattomissa, olen vastannut kaikkiin haasteisiin, niihin jotka olen saanut, Ritaluoma sanoo helsingin Sanomille.

Ritaluoma muistuttaa haastattelussa menettäneensä itsekin konkurssissa miljoonia.

– Olen laittanut koko omaisuuteni likoon Sunny Car Centeriin taloja myöten ja voin menettää ne nyt, hän sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja