Joulua ennen leivotaan perinteisesti ihania kakkuja. Tässä pari reseptiä, joita ei kannata unohtaa. Hunajainen kirsikkakakku on helppo valmistaa vain sekoittamalla ainekset. Kakkuun tehdään kirsikkaraita tiikerikakun tapaan.
Suklaa-ananaskakku on hieman haastavampi. Siinä tehdään ruskea kakun ulko-osa suklaataikinasta ja kauniin keltainen kakunsisäosa ananas-kookostaikinasta. Ohje on tällä sivulla alempana.
Hunajainen kirsikkakakku
- 2 dl pikakaurahiutaleita
- 4 dl erikoisvhnäjauhoja
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1½ tl leivinjauhetta
- 1 dl kookoshiutaleita
- 3 kananmunaa
- 1 dl kermaa
- 150 g voisulaa
- 150 g hunajaa
- Väliin:
- 1 tlk (n. 150g) säilykekirsikoita, puolikkaita tai pilkottuna
- Leivitykseen:
- korppujauhoja
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ohjeen muut aineet. Mikäli hunaja on kovaa, sitä voi lämmittää hetken mikroaaltouunissa juoksevammaksi. Kaada puolet kakkutaikinasta voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan, laita väliin pilkotut kirsikat kerrokseksi ja päälle loput kakkutaikinasta. Painele taikinaa, niin että kirsikoista tulee raitaa kakkuun. Paista 175 asteisen uunin alatasolla 50-60 min.
