Ihanan jouluiset kakut

Joulua ennen leivotaan perinteisesti ihania kakkuja. Tässä pari reseptiä, joita ei kannata unohtaa. Hunajainen kirsikkakakku on helppo valmistaa vain sekoittamalla ainekset. Kakkuun tehdään kirsikkaraita tiikerikakun tapaan.

Suklaa-ananaskakku on hieman haastavampi. Siinä tehdään ruskea kakun ulko-osa suklaataikinasta ja kauniin keltainen kakunsisäosa ananas-kookostaikinasta. Ohje on tällä sivulla alempana.

Hunajainen kirsikkakakku

  • 2 dl pikakaurahiutaleita
  • 4 dl erikoisvhnäjauhoja
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1½ tl leivinjauhetta
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl kermaa
  • 150 g voisulaa
  • 150 g hunajaa
  • Väliin:
  • 1 tlk (n. 150g) säilykekirsikoita, puolikkaita tai pilkottuna
  • Leivitykseen:
  • korppujauhoja

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ohjeen muut aineet. Mikäli hunaja on kovaa, sitä voi lämmittää hetken mikroaaltouunissa juoksevammaksi. Kaada puolet kakkutaikinasta voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan, laita väliin pilkotut kirsikat kerrokseksi ja päälle loput kakkutaikinasta. Painele taikinaa, niin että kirsikoista tulee raitaa kakkuun. Paista 175 asteisen uunin alatasolla 50-60 min.

Suklaa-ananaskakku

  • 200 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 1 dl pähkinärouhetta
  • ½ dl kermaa
  • 2 dl ananasmurskaa (1 tlk)
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • Leivitykseen:
  • korppujauhoja

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja lisää sihdaten vaahtoon. Ota taikinasta 1/3 erikseen ja sekoita siihen kaakaojauhe, pähkinärouhe ja kerma. Vuoraa tällä taikinalla ohuelti ja tasaisesti, lastaa apuna käyttäen, voideltu ja korppujauhotettu torvellinen kakkuvuoka (n. 2 l) puoleen väliin reunoja myöden. Sekoita loppuun taikinaan valutettu ananasmurska ja kookoshiutaleet. Kaada tämä taikina vuorauksen keskelle ja tasoittele pinta.

Paista 175 asteessa 50-60 min.

Kumoa hetken jäähtynyt kakku ja anna kakun tasoittua vähintään seuraavaan päivään ennen tarjoilua.

Resepti: Arja Savela

Uusi resepti joka viikko!

Lue myös:

    Uusimmat