Joulua ennen leivotaan perinteisesti ihania kakkuja. Tässä pari reseptiä, joita ei kannata unohtaa. Hunajainen kirsikkakakku on helppo valmistaa vain sekoittamalla ainekset. Kakkuun tehdään kirsikkaraita tiikerikakun tapaan.
Suklaa-ananaskakku on hieman haastavampi. Siinä tehdään ruskea kakun ulko-osa suklaataikinasta ja kauniin keltainen kakunsisäosa ananas-kookostaikinasta. Ohje on tällä sivulla alempana.
Hunajainen kirsikkakakku
- 2 dl pikakaurahiutaleita
- 4 dl erikoisvhnäjauhoja
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1½ tl leivinjauhetta
- 1 dl kookoshiutaleita
- 3 kananmunaa
- 1 dl kermaa
- 150 g voisulaa
- 150 g hunajaa
- Väliin:
- 1 tlk (n. 150g) säilykekirsikoita, puolikkaita tai pilkottuna
- Leivitykseen:
- korppujauhoja
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ohjeen muut aineet. Mikäli hunaja on kovaa, sitä voi lämmittää hetken mikroaaltouunissa juoksevammaksi. Kaada puolet kakkutaikinasta voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan, laita väliin pilkotut kirsikat kerrokseksi ja päälle loput kakkutaikinasta. Painele taikinaa, niin että kirsikoista tulee raitaa kakkuun. Paista 175 asteisen uunin alatasolla 50-60 min.
Suklaa-ananaskakku
- 200 g voita
- 2 dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 3 dl erikoisvehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 3 rkl kaakaojauhetta
- 1 dl pähkinärouhetta
- ½ dl kermaa
- 2 dl ananasmurskaa (1 tlk)
- 1 dl kookoshiutaleita
- Leivitykseen:
- korppujauhoja
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja lisää sihdaten vaahtoon. Ota taikinasta 1/3 erikseen ja sekoita siihen kaakaojauhe, pähkinärouhe ja kerma. Vuoraa tällä taikinalla ohuelti ja tasaisesti, lastaa apuna käyttäen, voideltu ja korppujauhotettu torvellinen kakkuvuoka (n. 2 l) puoleen väliin reunoja myöden. Sekoita loppuun taikinaan valutettu ananasmurska ja kookoshiutaleet. Kaada tämä taikina vuorauksen keskelle ja tasoittele pinta.
Paista 175 asteessa 50-60 min.
Kumoa hetken jäähtynyt kakku ja anna kakun tasoittua vähintään seuraavaan päivään ennen tarjoilua.
Resepti: Arja Savela
Uusi resepti joka viikko!
Uusimmat
-
09:21
Kolmiodraama-sarjassa jättimyllerrys – Sami jää yllättäen kolmanneksi pyöräksi Terhin ja Christinan seurassa
-
09:05
EK9: Rallipäivä käyntiin jättiyllätyksellä! Kihelmöivä voittotaistelu jatkuu – MTV seuraa Kroatian MM-rallia
-
09:04
Pelicans-tähti Aatu Jämsen, 21, suorana karuista vastoinkäymisistään – "Sitten tuli päätälli…"
-
08:38
Aleksander Barkov "ajaa kuin mielipuoli"
-
08:32
Helsinkiläisbaarissa kitataan nyt menneiden vuosikymmenten hittijuomia – nämä retrodrinkit käyvät kaupaksi
-
08:30
Suomen vouti vapautti pakotteiden vuoksi jäädytettyä Yandexin omaisuutta
-
08:01
Christian Heljangon maagisuus heijastuu yllättävällä tavalla Tapparaan
-
08:00
Täysin itsenäinen Atomirotta on suomalaisen musiikin poikkeuksellinen outolintu – ja on yksi asia, jota heidän takahuoneestaan ei löydy
-
07:54
Olivatko Trumpin aborttikommentit isku demokraattien palleaan? "Kyllähän he osaavat erittäin hyvin laskea"
-
07:51
Lähteiden mukaan Yhdysvallat aikoo vetää joukkonsa pois Nigeristä
-
07:41
Rantasella ja Barkovilla vastassa tilastoykköset NHL:ssä – tässä suomalaisasetelmat pudotuspeleihin
-
07:29
Ovela keksintö estää humalassa sähköpotkulautailun Tampereella
-
07:28
Saako uimahallissa mennä saunaan pyyhe ympärillä?
-
07:25
Ecuadorissa tapettu viisi pormestaria vuoden sisällä
-
07:16
Valtteri Bottas jäi pisteiden ulkopuolelle – Verstappen sprintissä ylivoimainen
-
07:01
Tiesitkö? Susanna Laine päätyi radiojuontajaksi Vappu Pimiän ansiosta
-
06:59
USA:n edustajainhuone äänestänee viimein Ukraina-tuesta
-
06:54
Nyt löytyi ylivoimainen haaste Kalle Rovanperälle – Thierry Neuville yhtä lailla hukassa
-
06:52
Zelenskyi: Naton on tehtävä päätös, onko se todella Ukrainan liittolainen
-
06:51
Venäjän "varjolaivasto" herättää huolta Suomenlahdella – seurasimme harjoitusta, jossa varaudutaan katastrofiin
-
Lataa lisää