Joulua ennen leivotaan perinteisesti ihania kakkuja. Tässä pari reseptiä, joita ei kannata unohtaa. Hunajainen kirsikkakakku on helppo valmistaa vain sekoittamalla ainekset. Kakkuun tehdään kirsikkaraita tiikerikakun tapaan.
Suklaa-ananaskakku on hieman haastavampi. Siinä tehdään ruskea kakun ulko-osa suklaataikinasta ja kauniin keltainen kakunsisäosa ananas-kookostaikinasta. Ohje on tällä sivulla alempana.
Hunajainen kirsikkakakku
- 2 dl pikakaurahiutaleita
- 4 dl erikoisvhnäjauhoja
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1½ tl leivinjauhetta
- 1 dl kookoshiutaleita
- 3 kananmunaa
- 1 dl kermaa
- 150 g voisulaa
- 150 g hunajaa
- Väliin:
- 1 tlk (n. 150g) säilykekirsikoita, puolikkaita tai pilkottuna
- Leivitykseen:
- korppujauhoja
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ohjeen muut aineet. Mikäli hunaja on kovaa, sitä voi lämmittää hetken mikroaaltouunissa juoksevammaksi. Kaada puolet kakkutaikinasta voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan, laita väliin pilkotut kirsikat kerrokseksi ja päälle loput kakkutaikinasta. Painele taikinaa, niin että kirsikoista tulee raitaa kakkuun. Paista 175 asteisen uunin alatasolla 50-60 min.
Suklaa-ananaskakku
- 200 g voita
- 2 dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 3 dl erikoisvehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 3 rkl kaakaojauhetta
- 1 dl pähkinärouhetta
- ½ dl kermaa
- 2 dl ananasmurskaa (1 tlk)
- 1 dl kookoshiutaleita
- Leivitykseen:
- korppujauhoja
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja lisää sihdaten vaahtoon. Ota taikinasta 1/3 erikseen ja sekoita siihen kaakaojauhe, pähkinärouhe ja kerma. Vuoraa tällä taikinalla ohuelti ja tasaisesti, lastaa apuna käyttäen, voideltu ja korppujauhotettu torvellinen kakkuvuoka (n. 2 l) puoleen väliin reunoja myöden. Sekoita loppuun taikinaan valutettu ananasmurska ja kookoshiutaleet. Kaada tämä taikina vuorauksen keskelle ja tasoittele pinta.
Paista 175 asteessa 50-60 min.
Kumoa hetken jäähtynyt kakku ja anna kakun tasoittua vähintään seuraavaan päivään ennen tarjoilua.
Resepti: Arja Savela
Uusi resepti joka viikko!
Uusimmat
-
06:17
Pahannäköinen loukkaantuminen: Aleksander Barkov talutettiin ulos kaukalosta
-
06:15
Huuhkajat-luotsi Markku Kanervan tietoinen riski ei tuottanut tulosta – "Otan täyden vastuun"
-
06:09
Italia isännöi Ukrainan jälleenrakennuskonferenssia ensi kesänä
-
06:02
Erikoinen episodi Tampereen keskustassa – Mike Tyson hämmästeli valmentajan hampaita, avasi sitten oman suunsa
-
05:56
Valkeakosken raiskaaja tuomittiin murhasta: Perusteet julki tänään
-
05:43
Saatananpalvojia pelättiin 90-luvun Suomessa – Katri Ylisen isä löysi ruumiin, joka aloitti kaiken
-
05:42
Syysmyräkkä ei hellitä vielä tänäänkään
-
05:33
Nobelin rauhanpalkinnon saaja julkistetaan Oslossa
-
05:18
Tuhannet ihmiset jonottivat nähdäkseen Obaman Pittsburghissa: "Ympyrä sulkeutuu"
-
05:11
Putin lyö "langennutta" länttä, koska se on Venäjän erityinen tehtävä
-
05:10
Miltonin uhrimäärä noussut kymmeneen, hurrikaani riepotti myös Karita Mattilan kotia Floridassa
-
05:06
Libanonin terveysministeriö: Israelin tappavat iskut osuivat kahteen paikkaan Beirutin keskusta-alueella – MTV seuraa
-
00:52
Huuhkajat-kapteeni Lukas Hradecky hämmästeli Glen Kamaran roolitusta – "Edelleen yksi meidän parhaita"
-
23:39
Elokapina kommentoi Eduskuntatalon töhryjä: "Harmi, että niihin saumoihin jäi vähän maalia"
-
23:37
Huuhkajille karvas tappio – loppuhetken nukahdus maksoi kalliisti
-
23:11
Kaapo Kähköselle lähtö NHL:ssä
-
22:59
Vuohet saivat yllättävän tehtävän Chilessä – ruokakauppajäte parempiin suihin
-
22:42
Siellä lepää: Joel Pohjanpalolta helpottava onnistuminen Huuhkajissa
-
22:42
Nyrkkeilijän raivo lähti lapasesta – teki tuhoa metallitanko kädessä
-
22:41
Nuoret joensuulaismiehet järjestivät huumeita myytäväksi kotikulmilla – yksi vangittu
-
Lataa lisää