Ideoita illanistujaisiin

Pimeiden iltojen piristykseksi kotikeittiön lämpöön on mukava kutsua ystäviä. Perinteisesti hyvä tarjottava on sellainen, mistä myös illan isäntä ja emäntä pääsevät nauttimaan. Esivalmisteluihin kannattaa panostaa ja ruoiksi valita sellaisia joiden kanssa ei tarvitse enää paljon puuhastella vieraiden saavuttua. Näin pääsee itsekin nauttimaan juhlasta. Lämpimät keitot ja tuhdit padat ovat helppoja ja edullisia ruokia juuri tähän tarkoitukseen. Erottamattomaksi osaksi keittotarjoilua kuuluu herkullinen valikoima tuoretta leipää ja maukkaita levitteitä.

Kokeile näitä:

...ja tuoretta leipää:Hiivaleivän perusohje,nopea pannuleipä,pannurieska ja mehevät luomuleivät.
Peruna on myös edullinen ja mitä herkullisin raaka-aine. Yrttilohkoperunat saavat takuuvarman suosion kaikilta. Kermaviilikastikkeen kanssa nautittuna perunat hupenevat nopeasti ja toinen pelti kannattaa varata heti uunin työnnettäväksi. Päihittävät mennen tullen myös perunalastut!

Yrttiperunalohkoista vaikeusasteeltaan seuraavana ovat täytetyt perunankuoret eli tuttavallisemmin potato skins. Niiden valmistaminen on nopeaa, kun esivalmistelut (perunoiden kypsennys) tekee jo edellisenä päivänä.

Juustopöydän joustavuus

Helpoimmalla kotikokki pääsee kutsuessaan ystävät juustoiltaan. Vieraat kantavat kortensa kekoon tuomalla lempijuustojaan. Isännän ja emännän tehtäväksi jää juustopöydän muiden tarjottavien hankkiminen. Juustopöydästä voi koota vaikka antipastopöydän varaamalla mukaan oliiveja, aurinkokuivattujatomaatteja, marinoituja herkkusieniä, salamimakkaraa, vaaleaa leipää ja keksejä. Päärynät ja pähkinät kuuluvat myös juustopöytäkuvioon. Omenat ja viinirypäleet on nykyisestä juustopöydästä usein jätetty pois. Taka-ajatuksena on tällöin usein viinin yhdistäminen ruokaan. Omenoilla ja viinirypäleillä kun on taipumus heikentää hyvästä viinistä saatavaa makunautintoa.

Yhdessä tekemisen ihanuus

Pelit ja kilpailut ovat illanistujaisten perinteiset ohjelmanumerot. Mutta myös ruokatalkoot eli yhdessä kokkaamisen riemu on nousemassa uudeksi puuhastelun muodoksi. Pitsa- makkara- ja pastatalkoot sekä leipominen ovat oivallisia illanistujaisten ohjelmanumeroita. Sopuisa joukko hyviä ystäviä hoitaa työt raaka-aineiden hankinnasta tiskaukseen sopuisasti yhteistyöllä. Ja kaikki palkitaan hyvällä ruoalla ja vielä paremmalla mielellä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja