Ida Hulkko hurjasteli Suomen ennätyksiä – mutta kelpaako tulos Tokion olympiakisoihin pääsemiseksi?

Ida Hulkko ui Tampereen kutsukilpailuissa kaksi uutta pitkän radan Suomen ennätystä. 100 metrin rintauinnin uusi SE-tulos 1.06,90 ei ainakaan tällä tietoa tuo suoraa pääsyä Tokion kesäolympialaisiin.

Hulkko paransi Kalevan uintikeskuksessa Jenna Laukkasen nimissä vajaat neljä vuotta ollutta satasen rintauinnin ennätystä 45 sadasosalla. Hänen viime lokakuussa syntynyt aiempi oma ennätyksensä oli 1.07,42.

Hiukan myöhemmin Hulkko teki SE:n myös 50 metrillä. Aika 30,33 oli tasan kaksi kymmenystä nopeampi kuin Hulkon aiempi Suomen ennätys, jonka hän oli tehnyt Glasgow'ssa elokuussa 2018.

Uinnissa tämän vuoden puolella tehdyt tulokset kelpaavat – toisin kuin esimerkiksi yleisurheilussa – Tokion olympiakisojen tulosrajojen rikkomiseen, mutta Hulkon aikaa ei ainakaan toistaiseksi oteta karsinnassa huomioon, koska Tampereen kisat eivät olleet mukana Kansainvälisen uimaliiton FINA:n virallisessa kilpailukalenterissa.

Suomen Uimaliitto odottaa FINA:lta vastausta, hyväksyykö tämä Hulkon ajan Tokion olympiarajan rikkomiseksi. Olympiaraja naisten 100 metrin rintauinnissa on 1.07,07. Sen sijaan 50 metrin rintauinti ei kuulu olympiaohjelmaan.

Juttua täydennetty klo 21.06: Lisätty tieto 50 metrin Suomen ennätyksestä.

Lue myös:

    Uusimmat