Hyvinkään vanhussurmaaja on kuollut

91-vuotiasta miestä syytettiin kahdeksankymppisen puolisonsa murhasta Hyvinkäällä. Itä-Uudenmaan käräjäoikeus tiedottaa nyt jutun käsittelyn päättyneen, koska syytetty on kuollut.

Miehelle vaadittiin rangaistusta murhasta. Pääkäsittelyä oli tarkoitus jatkaa mielentilatutkimuksen valmistuttua, mutta mies ehti kuolla sitä ennen.

6. huhtikuuta annetussa välituomiossa Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on todennut, että mies syyllistyi syytteen tekoihin ja määräsi miehen pidettäväksi vangittuna. Pääkäsittelyä oli tarkoitus jatkaa mielentilatutkimuksen valmistuttua, mutta mies ehti kuolla sitä ennen.

Asian käsittely alkoi maaliskuussa Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa Hyvinkäällä, missä myös epäilty henkirikos tapahtui joulun aikaan viime vuonna. Murhasta syytetty vanhus ei osallistunut oikeudenkäyntiin henkilökohtaisesti, vaan häntä edusti prosessiedunvalvojaksi määrätty avustaja.

Vasarasurma

Syytteen mukaan 91-vuotias mies surmasi vaimonsa vasaralla pariskunnan yhteisessä asunnossa.

Uhri istui nojatuolissa, kun mies kävi hänen kimppuunsa ja löi häntä vasaralla useita kertoja pään alueelle. Nainen kuoli tilanteessa saamiinsa vaikeisiin vammoihin.

Lue myös:

    Uusimmat