Hyvinkään joukkoampumisessa haavoittunut Heidi Foxell valmistuu vihdoin poliisiksi – "Iso voitto ja nyrkin näyttö kaikille"

Hyvinkään joukkoampumisessa loukkaantunut poliisiharjoittelija valmistuu pian – Heidi Foxell: “Nyrkin näyttö kaikille” 8:16
Heidi Foxell haluaa poliisina auttaa nuoria ja kiertää puhumassa kouluissa kokemusasiantuntijana

Aamuyön tunteina 26. toukokuuta vuonna 2012 Hyvinkäällä nähtiin koko Suomea järkyttynyt joukkoampuminen, jossa kuoli kaksi ja haavoittui seitsemän ihmistä. Yksi haavoittuneista oli poliisiammattikorkeakoulun harjoittelussa ollut 24-vuotias Heidi Foxell.

Huomenta Suomen vieraana ollut Heidi Foxell muistaa 11 vuoden takaiset tapahtumat edelleen, mutta katse on tänä päivänä vain eteenpäin.

– Ampumisen vuosipävä nostaa tunteita pintaan, mutta elämä jatkuu, Foxell kertoi.

Hyvinkään tapahtumien jälkeen Heidillä oli edessään pitkä toipumisprosessi, joka on ottanut välillä takapakkia, mutta tänä keväänä Foxellilla on vihdoin suuren juhlan aika. Hän valmistuu vihdoin unelma-ammattiinsa poliisiksi.

– Poliisin ammatti on kutsumisammattini ja haluan sinne vaaroista huolimatta. Kaikkien näiden vaikeuksien jälkeen se on iso voitto ja nyrkin näyttö kaikille.

– Mikään ei estä minua olemasta poliisi. 

Itsetuhoisia ajatuksia

Matka poliisiksi on ollut Heidi Foxellille pitkä ja raskas. Pahimman aallonpohjan hän koki vuonna 2017.

– Kaikista vaikeinta oli masennus, kun olin jo lähdössä oman käden kautta tästä maailmasta. Kaikki oli harmaata ja mustaa, jotenkin vaan olisi halunnut kadota täältä.

Foxellista tuntui, että kukaan ei välitä.

– Herääminen tapahtui, sillä en halunnut tehdä sitä äidille ja ihmisille, että kaiken sen jälkeen lähtisin täältä itse.

Huoli nuorista

Heidi Foxell kertoo saaneensa masennukseen ammattiapua ja terapiaa, ja pikku hiljaa elämä alkoi voittaa.

Kaikki poliisin tehtävät eivät ole Foxellille mahdollisia liikuntarajoitteisuuden takia, mutta pikku hiljaa hänelle alkaa hahmottua, millainen poliisi hän haluaa olla.

– Minua on alkanut kiinnostamaan nuorten hyvinvointi. Kouluissa kannetaan asetta ja puukkoa. 

Heidi Foxell suunnittelee, että hän alkaisi kiertämään kouluissa kokemuspuhujana.

– Kertoisin, miten väkivallanteko vaikuttaa uhrin ja tekijän elämään, ja mitä seurauksia on suuttumistilassa tehdyllä teolla.

Lue myös:

    Uusimmat