Hyviä uutisia muodin ystäville: Muotiraamattu Vogue lanseeraa oman lehden Pohjoismaissa

Hyvästi pönötys! Miesten juhlapukeutumisessa näkyy nyt rentous 3:27
Kesäjuhlat tulossa? Trendit 2020: Miesten juhlapukeutumisessa näkyy nyt rentous.

Muotiraamattu Voguella on omat julkaisunsa lähes kaikissa maailmankolkissa. Nyt myös Pohjoismaat saavat oman versionsa, kertoo lehden kustannusyhtiö Condé Nast.

Vogue Scandinavian ensimmäinen numero ilmestyy keväällä 2021. Suomessa asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle.

Lehden päätoimittajaksi on nimetty ruotsalainen toimittaja ja kirjailija Martina Bonnier. Aiemmin hän on toiminut muun muassa Ruotsin suurimman naistenlehden Damernas Världin päätoimittajana sekä kirjoittanut kirjoja muodista ja tyylistä.

Martina Bonnier kuuluu Bonnierin kustantajasukuun.

Vogue Scandinavian toimitus tulee sijaitsemaan Tukholmassa. Lehti kattaa Ruotsin lisäksi Tanskan, Norjan, Suomen ja Islannin. Lehti ilmestyy englannin kielellä printissä sekä digitaalisen ja sosiaalisen median kanavissa.

Keskiössä skandityyli, pohjoismainen muotoilu sekä kestävä kehitys

Condé Nastin mukaan pohjoismainen muotoilu, muoti sekä muotialan yritykset ovat lyöneet läpi maailmalla viimeisen vuosikymmenen aikana. Skandinavian mainitaan myös olevan johtavassa asemassa muotialan kehittyessä ympäristöystävällisemmäksi.

Condé Nast kertookin, että alan uudistuessa koronapandemian jälkimainingeissa Vogue Scandinavia tulee edustamaan uudenlaista keskittymistä kestävään elämäntyyliin.

– Olen innoissani siitä, että Vogue Scandinavia julkaistaan nyt, kun muotiala on suurten muutosten keskellä. Pohjola on mestari uusien kulttuuri- ja teknologiatrendien omaksumisessa ja se kulkee kestävän muodin eturintamassa, kommentoi tuleva päätoimittaja Martina Bonnier.

– Olen ikionnellinen, että Pohjoismaat saavat viimein oman Voguen. Odotan innolla, että pääsen kertomaan lisää pohjoismaisesta elämäntyylistä ja mahtavista luovista kyvyistä, joita alue pitää sisällään, Bonnier hehkuttaa.

Vogue ilmestyy entuudestaan 27 eri versiossa. Tunnetuimpia versioita ovat esimerkiksi Yhdysvaltojen, Ison-Britannian, Ranskan ja Italian Vogue-lehdet.

Lähteet: Condé Nast, Yle

Lue myös:

    Uusimmat