Hyundai i40 alkaen 26 000 euroa

Korealainen Hyundai aloittaa täysin uuden, erittäin sulavalinjaisen i40:n myynnin tärkeimmällä eli farkkukorilla. Kauppoja pääsee hieromaan jo nyt, vaikka kova uutuusmalli esitelläänkin suomalaisille vasta syyskuun alkupuolella.

Ylempään keskikokoluokkaan eli kasvussa olevaan D-segmenttiin sijoittuva i40 valmistetaan Koreassa, mutta Hyundailla korostetaan, että kyseessä on valmistajan ensimmäinen tämän kokoluokan malli, joka on suunniteltu eurooppalaisille.

Myynnin aloittaminen Wagonilla on fiksu veto, tähdätäänhän uutuudella yritysautomarkkinoille. Farkun kori on todella virtaviivainen, eikä i40 häpeä kilpailijoidensa rinnalla.

Korin takaosan sporttinen muotoilu verottaa hiukan tavaratilaa yläosasta, mutta puskurin tasosta avautuva kontti on silti asiallisen kokoinen. Selkänojat kaatamalla syntyy lähes tasainen laajennus.

Takapenkille pudottaudutaan, mutta istuma-asento on hyvä. Jalkatilaa on jopa keskikonsolin kohdalla, mutta penkin muotoilu ei kannusta kolmen aikaihmisen kyyditsemiseen. Polvi- ja pääntilaa on kiitettävästi, ja kengät mahtuvat etupenkin alle.

Etupenkit ovat hyvät, ja edessä on mukavat oltavat. Kuskin penkissä on Comfort-perusvarustelusta alkaen monipuoliset sähkösäädöt.

Toinen varustetaso on Style, joka mallista riippuen nostaa auton hintaa 2 500–3 000 euroa. Rahalle saa vastiketta, sillä parempaan varusteluun kuuluu mm. automaattinen kaksialueilmastointi, vakionopeudensäädin, avaimeton käynnistys, peruutuskamera, pysäköintitutkat edessä ja takana, ohjauspyörän lämmitys ja apukuskin istuimen korkeussäätö.

Tarjolla on kaksi bensa- (1,6 l/135 hv ja 2,0 l/177 hv) ja dieselvaihtoehtoa (1,7 litraa, 115 tai 136 hv). Hyundailla uskotaan dieseleiden menestykseen. Tehokkaammat moottorit saa myös automaattivaihteisena. Tehokkainta konetta lukuun ottamatta 6-portaisen manuaalilaatikon yhteydessä on moottorin sammutus-käynnistysautomatiikka.

Bensamallit alkavat 26 000:sta ja dieselit 28 000 eurosta. Viiden vuoden takuun yhteydessä markkinoitu tieturva ei ole ajoturvaan verrattava maksuton auttamispalvelu.

Pekka Virtanen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja