Mainos

Hyppy sivuun pelasti Ollin hengen: Surma-auto ajoi metrien päästä – "Ihmiset lensivät kuin keilat"

3:09

Lahtelaisen Olli Anttosen ja kymmeniä ihmisiä surmanneen rekka-auton väliin jäi vain joitakin metriä. Nopea hyppy sivuun pelasti Anttosen hengen.

– Vähän ennen kun auto tuli kohdalle ihmiset alkoivat huutaa ja viittoa sivulle. Nopeasti pääsimme hyppäämään muutaman metrin vasemmalle, kun auto ajoi ihan viiden metrin päästä lanaten ihmisiä, aamulennolla Nizzasta palannut Anttonen kertoo MTV Uutisille.

Hän kuvailee tilannetta täydelliseksi kaaokseksi.

– Se oli kuin sotatanner, ruumiita oli joka puolella. Ihmiset lensivät törmäyksen voimasta kuin keilat. Hirvittävä tilanne.

Anttonen kertoo nähneensä nuoren aikuisen lentäneen noin 15 metrin matkan törmäyksen voimasta. Jalkakäytävällä ajaneen auton nopeudeksi Anttonen arvioi jopa 80 kilometriä tunnissa. Kohti tullut auto ajoi siksakkia, selkeästi tarkoituksenaan osua mahdollisimman moneen ihmiseen.


Majapaikan edessä vainajia vielä yön yli

Anttonen kertoo, että hänen ja hänen seurueensa majapaikan edessä oli vielä aamulla kuusi vainajaa peitettynä ja poliisin tutkittavana.

Nyt mielessä päällimmäisenä on toisaalta järkytys, toisaalta kiitollisuus hengissä säilymisestä. Kahden viikon loma jäi kahdeksi päiväksi, ja ajatukset ovat vahvasti iskussa menehtyneiden, haavoittuneiden ja heidän omaistensa luona.

1:01:00

Pariisissa vain viikkoa ennen syksyn iskuja

Tilanne ei ole ensimmäinen, kun Anttonen seurueineen joutuu pohtimaan matkustamisen turvallisuutta.

– Sikäli irvokasta, että olimme Pariisissa viikkoa ennen syksyn pahaa terrori-iskua. Silloin ajattelimme, ettei tässä voi jäädä pelkäämään, vaan liikumme yhtälailla kuin ennenkin.

Nyt, vielä lähemmäs iskua joutuneena, hän joutuu pohtimaan jälleen, mitä uskaltaa ja viitsii tehdä. Hän ei silti aio antautua pelolle.

– Ei elämä voi loppua. Ja hyvä voittaa, hän päättää haastattelun.

2:21

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.