Hyödynnä yrtit ihonhoidossa

Yrttejä on käytetty iho-ongelmien helpottajina iät ja ajat. Joillain yrteillä on jopa tieteellisesti tutkittuja vaikutuksia.

Yrteistä voi saada apua moneen pulmaan, mutta ennen kuin ryntäät maustekaapille sekoittamaan naamiota, testaa yrtit mahdollisten allergioiden varalta. Se onnistuu laittamalla yrttiseosta käsivarren sisäpintaan. Anna seoksen vaikuttaa ja tunnustele reaktioita. Mikäli ihosi alkaa punoittaa tai kutittaa, kyseinen yrtti ei ehkä ole sinua varten. Saat reaktion nopeammin aikaan, jos vähän raaputat ihosi pintaa ennen kuin testaat yrteillä.

Voit käyttää yrttejä ihonhoidossa sekoittamalla niistä naamioita. Käytä pohjana oliiviöljyä tai kookosöljyä ja lisää yrtit naamioon sellaisenaan tai keitä niistä hoitava liemi kiehuvassa vedessä. Yrteillä on toki hyviä vaikutuksia myös sisäisesti nautittuina, joten älä unohda niitä ruokavaliostasi.

Apua näppylöihin

Monia yrttejä käytetään juuri näppylöiden ja aknen hoitoon niiden puhdistavien vaikutuksien takia. Laventelilla on antibakteerisia ja tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia, mikä tekee siitä hyvän akneihon hoitoon. Myös kehäkukka sopii ongelmaihon hoitoon ja sitä löytyykin monesta luomuvoiteesta. Kurkumaa kannattaa koittaa paikallisesti näppylöiden päälle, samoin siankärsämöä. Vehnänoras taistelee aknea vastaan.

Kosteutta kuivalle iholle

Voikukka helpottaa kuivan ihon kutinaa. Aloe veraa käytetään laajasti kauneudenhoidossa juuri sen kosteuttavien ominaisuuksien takia. Sipaise kasvin nestettä myös palovamman tai haavan päälle parantamaan. Nokkonen helpottaa kutisevaa ja ärtynyttä ihoa. Poimulehteä taas käytetään rohtumien ja halkeilun hoidossa.

Kiiltoa hiuksiin

Hauduta nokkosta kuumassa vedessä ja huuhtele hiuksesi haudevedellä. Voi koittaa samaa kikkaa myös koivunlehdillä. Basilika ehkäisee hilseen muodostumista. Rosmariini pehmentää hiuksia ja tekee niistä helpommin käsiteltävät. Sen sanotaan auttavan jopa pälvikaljun paranemista. Vehnänoras hoitaa hiuksia ja aloe vera tekee niistä silkkiset.

Piilota ikääntymisen merkit

Kamomilla ehkäisee saasteiden vaikutuksia ja kosteuttaa ikääntyvää ihoa. Rosmariiniöljyä käytetään häivyttämään uurteita ja pieniä ryppyjä. Rosmariini myös ehkäisee pahanhajuista hengitystä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja