Hybridiauton kulutus voi olla jopa nelinkertainen ilmoitettuun verrattuna

Yritysautoja hallinnoivan ja rahoittavan LeasePlanin selvityksen mukaan hybridiautot voivat kuluttaa jopa neljä kertaa enemmän polttoainetta kuin maahantuoja on ilmoittanut. Hyvin paljon on kiinni kuljettajan toiminnasta.

Tänään maanantaina julkistetun selvityksen mukaan hybridiauto ei aina ole niin ympäristöystävällinen kuin väitetään, vaan kuljettajan toiminta on merkittävässä roolissa.

LeasePlan tutki pistokkeesta ladattavien hybridien kulutusta viime ja tämän vuoden aikana. Kulutustiedot laskettiin leasingautoilijoiden ilmoittamien kilometrilukemien avulla.

Selvityksen mukaan hybridiauton todellinen kulutus saattaa olla jopa neljä kertaa enemmän kuin mitä maahantuoja on ilmoittanut.

– On muistettava, että myös polttomoottoriautolla ajajan on haasteellista yltää maahantuojan suosituksiin – sama pätee hybridiautoilijoihin. Nelinkertainen kulutustaso on kuitenkin huomattava ero. Esimerkiksi jos valmistaja ilmoittaa kulutukseksi 1,25 litraa, voi toteutuma olla yli viiden litran luokkaa, LeasePlanin avainasiakaspäällikkö Christoffer Nyman kertoo yhtiön tiedotteessa.

– Jos sähköakun lataaminen ei ole prioriteetti, on kulutus käytännössä samaa tasoa kuin vastaavan mallin polttomoottoriautolla, Nyman jatkaa.

Selvityksessä kävi kuitenkin ilmi, että mikäli hybridin käyttö on arvioidun mukaista, tulee sillä ajaminen polttomoottoriautolla ajamista halvemmaksi.

LeasePlanin selvityksestä uutisoi ensimmäisenä Tekniikan Maailma.

Lähde: LeasePlan

***

2:30

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja