Mainos

Huumori alkaa olla koetuksella vatsavaivaisessa Nousiaisten kunnassa – TS: Aamulla varavesitankki oli jäässä

Aamulla vettä Nousiaisten varavesitankilta hakeneita asukkaita ei taatusti naurattanut. Asukkaille järjestetyn juomavesisäiliön hana oli jäätynyt Moisiokodin edustalla, kertoo Turun Sanomat. Hanaa ei saatu avattua heti, joten aikaisin heränneet ihmiset olivat syystäkin pettyneitä.

Hana saatiin auki aamukahdeksan maissa, mutta varavesitankki päätettiin siirtää sisätiloihin. Vettä saa iltapäivästä alkaen paloaseman lämpimistä tiloista osoitteesta Mietoistenkuja 5.

Vedenjakelupisteestä on vettä saatavilla päivittäin kello 7–20.

Nousiaisten juomavesi määriteltiin saastuneeksi sunnuntaina, kun lauantaina otetusta vesinäytteestä tehtiin bakteerilöydös. Asukkaat ovat kuitenkin painineet vesikriisin ja jatkuvan vatsataudin kourissa jo useamman viikon ajan.

Aluksi kuntaa riivasi mystinen vesivuoto, jota yritettiin paikallistaa pitkään. Seuraavaksi alkoi vatsatautiepidemia, kun putkirikon etsinnän myötä vesijohtoveteen oli päässyt bakteereita

Syynä haljenneet putket

Lähes 280 asukasta on ilmoittanut viranomaisille sairastavansa vatsatautia, kertoi ylilääkäri Susanna Laivoranta-Nyman eilen STT:lle. Sairastuneilla on hänen mukaansa ripulia ja joillakin myös oksentelua ja kuumetta.

Viranomaiset ovat keränneet sairastumisilmoituksia terveyskeskuksen ajanvarauksen kautta. Osa ilmoittautuneista on Laivoranta-Nymanin mukaan jo parantunut taudista, sillä viranomaiset ovat keränneet tietoa kaikista tartunnan saaneista.

Eilen illalla selvisi, että vatsatautiepidemian syyksi epäillään joentörmässä vierekkäin kulkeneiden putkien yhtäaikaista halkeamista. Tällöin jolloin jätevesi ja talousvesi ovat päässeet sekoittumaan, kertoo Nousiaisten ympäristöterveydenhuollon johtaja Kaisa Nivola.

Nivolan mukaan talousvesiputki, jätevesiputki ja salaojaputki ovat kulkeneet samassa kaivannossa joentörmässä, jonka maaperä on liikkunut ilmeisesti joen vaikutuksesta.

Veden keittämistä jatkettava

Nousiaisten kunnan mukaan talousveden keittämistä on edelleen jatkettava tai käytettävä ruoka- ja juomavetenä esimerkiksi kaupallista pullovettä tai kunnan jakamaa verkostoveden korvaavaa talousvettä. Lisäksi käsihygieniasta on pidettävä erittäin hyvää huolta.

Kunnan mukaan vesijohtoverkoston mahdollista tehokloorausta ei vielä ole aloitettu. Tehokloorauksesta tiedotetaan myöhemmin erikseen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.