Mainos

Huumekauppaa käytiin Tor-verkossa – mies tilasi satoja LSD-lappuja

Tulli paljasti elokuussa Tor-verkon kautta käytyä huumekauppaa.

Esitutkinta paljastui Helsinki-Vantaan lentokentällä elokuussa, kun Iso-Britanniasta lähetystä kirjeestä löydettiin 900 LSD-lappua.

Tullin esitutkinnassa selvisi, että pääkaupunkiseudulla asuva nuori mies oli kyseisen huumausainelähetyksen vastaanottaja.

Mies oli tilannut usealla eri kerralla Tor-verkosta LSD:tä, ekstaasia ja amfetamiinia. Aikaisemmat LSD-lähetykset oli salakuljetettu Iso-Britanniasta kesä- ja heinäkuussa ja ekstaasi heinäkuussa Hollannista. Amfetamiinilähetys saapui Saksasta epäillyn kiinnioton jälkeen.

Lisäksi mies oli esitutkinnan mukaan myynyt kesän aikana Tor-verkkoon perustamansa kauppapaikan kautta pienissä erissä noin 1700 LSD-lappua ja noin 600 ekstaasitablettia. Miehellä oli useita kymmeniä asiakkaita eri puolilta Suomea. Huumeet toimitettiin ostajille pääasiassa postitse.

Tutkinnan yhteydessä takavarikoitiin yhteensä 974 LSD-lappua, 887 ekstaasitablettia ja 256 grammaa amfetamiinia. Takavarikoitujen huumausaineiden arvo katukaupassa olisi ollut noin 27 000 euroa. Lisäksi takavarikkoon saatiin rikoshyötynä käteistä rahaa ja 83 Bitcoinia eli digitaalista valuuttaa, jonka arvo on noin 17 000 euroa.

Asiaa tutkitaan useana törkeänä huumausainerikoksena. Esitutkinta on päättynyt ja asia on siirtynyt syyteharkintaan Itä-Uudenmaan syyttäjänvirastoon.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.