Huumeita ja alkoholia – Muistatko nämä entiset lapsitähdet?

Liika menestys liian nuorena voi koitua lapsen kohtaloksi. Monen entisen lapsitähden elämä ei ole sujunut ruusuilla tanssien.

Tatum O'Neal, s.1963

Tatum O'Neal muistetaan 1970-luvun lapsitähtenä, joka voitti Oscarin 10-vuotiaana roolisuoristuksestaan Paperikuu-elokuvassa 1974. Sittemmin O'Neal ryhtyi käyttämään huumeita ja jäi koukkuun heroiiniin. Vuonna 2008 näyttelijä jäi kiinni kokaiinin ostamisesta ja hallussapidosta.

Dana Plato, 1964–1999

Dana Plato aloitti tv-uransa 7-vuotiaana mainoksissa. Tytön ura lähti nousukiitoon hänen päästyään tv-sarjaan Different Strokes vuonna 1978. Plato syrjäytettiin sarjasta 1984, kun hän tuli raskaaksi. Näyttelijän ura lähti laskuun, ja hän alkoi käyttää huumeita ja näytellä pehmopornoelokuvissa.

Näyttelijä kuoli huumeiden yliannostukseen 35-vuotiaana.

Drew Barrymore, s.1975

Drew Barrymoresta tuli lapsitähti E.T.-elokuvan myötä. Suosittu lapsitähti alkoi polttaa tupakkaa jo 9-vuotiaana. Alkoholi astui kuvioihin kahta vuotta myöhemmin.

Huumeita Barrymore alkoi käyttää 13-vuotiaana. Nuori tähti jäi kiinni kokaiinin käytöstä ja joutui vieroitushoitoon jo ennen 14-vuotissyntymäpäiviään. Itsemurhayritys 14-vuotiaana johti uuteen katkaisuhoitojaksoon.

Nykyään raitistunut ja tasapainoinen Drew Barrymore on yksi Hollywoodin suosituimmista näyttelijöistä.

Macaulay Culkin, s.1980

Macaulay Culkin teki läpimurtonsa vuonna 1990 Yksin kotona -elokuvassa. 18-vuotiaana Culkin halusi epätoivoisesti eroon lapsitähden maineestaan. Niinpä hän meni naimisiin vasta tapaamansa tytön kanssa ja alkoi käyttää huumeita. Huumeiden hallussapidosta kiinni jäätyään Culkin joutui oikeuden määräyksestä huumevieroitukseen.

Christina Ricci, s.1980

Christina Ricci nousi lapsitähdeksi suositussa The Addams Family -tv-sarjassa. Teini-iässä hän sairastui anoreksiaan ja masennukseen. Ricci kuitenkin parantui ammattiapua haettuaan ja jatkoi uraansa.

Lindsay Lohan, s.1986

Lindsay Lohan nousi menestykseen 11-vuotiaana saatuaan roolin hitti-elokuvasta Ansa vanhemmille. Laulajanuraakin kokeilleen Lohanin maine bilehileenä kasvoi vuosien varrella, ja lopulta hänen käytöksensä riistäytyi käsistä.

Vuonna 2006 Lohan kirjautui katkaisuhoitolaan, jonka jälkeen hän on jäänyt kiinni parikin kertaa autolla ajamisesta huumeiden vaikutuksen alaisena. Näyttelijä on tuomittu vankilaan, yhdyskuntapalveluun sekä useasti eri vieroitushoitoihin. Viimeisimpänä hän jäi kiinni kokaiinin käytöstä syyskuussa 2010.

Studio55/Tuuli Lindgren

Lähteet: listverse.com, toptenz.com

Kuvat: Getty Images

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja