Huuhkajille ilouutinen lohkon toisesta ottelusta – Suomi ei saanut mistään sisään

Tulosruutu teki selkoa Romanian ja Huuhkajien välisen Kansojen liiga -ottelun tapahtumista.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue taipui Romanialle maalein 0–1 Bukarestissa pelatussa Kansojen liigan ottelussa. Lohkon toinen ottelu Montenegron ja Bosnia ja Hertsegovinan välillä päättyi kuitenkin Huuhkajien kannalta suotuisasti.

Romanian nopeat ja terävät hyökkäykset tuottivat Huuhkajille varsinkin avausjaksolla päänvaivaa, kun taas Suomen kunnolliset maalipaikat jäivät ensimmäisellä puolikkaalla olemattomiin. Romanian osuma syntyi puolen tunnin kohdalla, kun Huuhkajien puolustus rakoili pahasti ja Nicusor Bancu puski keskityksestä pallon rysään. Nikolai Alho oli kaatunut hänen edestään maahan.

Suomen maalia tällä kertaa vartioinut Jesse Joronen oli torjunut aiemmin avausjaksolla rangaistuspotkun. Romania sai sen, kun Jere Uronen laittoi kätensä Darius Olarun selkään ja romanialainen kaatui rangaistusalueella. George Puscasin laukaus suuntautui alas keskelle maalia, ja Joronen piti vielä pintansa.

Hetkeä tätä ennen onnikin oli ollut Suomen puolella, kun Alexandru Cicaldaun pusku kolahti ylärimaan. Toisellakin jaksolla ylärima oli kerran Romaniaa vastaan.

Suomi iski peliin toisen jakson alkupuolella, eikä maalikaan ollut kaukana. Rasmus Schüller jakoi loistokeskityksen paitsion rajamailla kärkkyneelle Nikolai Alholle rangaistusalueelle ja Alho puolestaan jatkoi pallon Joel Pohjanpalolle avopaikkaan maalin eteen, mutta Romanian maalivahti Florin Nita venyi todelliseen huippupelastukseen.

Toisen puoliajan loppupuolella Suomi hukkasi parikin huipputonttia. Glen Kamara tarjoili Robin Lodille nappipassin rangaistusalueelle, mutta Lodin nosto painui maalin yli. Lod puolestaan jakoi myöhemmin Pohjanpalolle unelmasyötön aivan maalin edustalle, mutta Pohjanpalon yritys painui tällä kertaa maalin ohi.

Bosnia ja Hertsegovina karkasi kolmen pisteen päähän

Samaisessa Kansojen liigan B-liigan 3. lohkossa käytiin samanaikaisesti ottelu Montenegron ja Bosnia ja Hertsegovinan välillä. Se päättyi 1–1-tasapeliin, mikä oli Suomelle parempi tulos kuin jos ottelua johtanut Bosnia ja Hertsegovina olisi voittanut ja karannut Suomesta kolmen pisteen päähän.

Lohkon tilanne säilyi nyt tiukkana. Bosnia ja Hertsegovina on kärjessä viidellä pisteellä, Suomi sekä Montenegro ovat neljässä pisteessä ja Romania kolmessa pinnassa.

Lohkovoittaja saa paikan EM-jatkokarsintoihin ja nousee A-liigaan.

Suomi kohtaa seuraavaksi ensi tiistaina vieraissa juuri Bosnia ja Hertsegovinan. Joukkueet pelasivat aiemmin Kansojen liigan avauskierroksella Helsingissä 1–1-tasapelin Bosnia ja Hertsegovinan onnistuttua tasoituksessa loppuhetkillä.