Huuhkajiin tyrkyllä oleva 18-vuotias topparilupaus teki pitkän jatkosopimuksen Schalken kanssa – "Malickin potentiaalista ei ole kysymystäkään"

Jalkapallon Bundesliigan Schalke 04:ssa päättyneellä kaudella debytoinut suomalaistoppari Malick Thiaw, 18, jatkaa seurassa vuoteen 2024 asti. Gelsenkircheniläisseura kertoi asiasta verkkosivuillaan.

Thiaw teki ensiesiintymisensä Bundesliigassa maaliskuussa Hoffenheimia vastaan.

–  Malickin potentiaalista ei ole kysymystäkään. Päävalmentaja David Wagner jatkaa tiiminsä kanssa hänen kehityksensä seuraamista ykköstason pelaajaksi, Schalken urheilujohtaja Jochen Schneider muotoili.

Thiaw liittyi Schalkeen Borussia Mönchengladbachista vuonna 2015. 191-senttinen puolustaja sai peliminuutteja neljässä Bundesliiga-ottelussa tällä kaudella.

Saksassa syntyneen ja varttuneen Thiaw'n äiti on suomalainen ja isä senegalilainen. Thiaw kutsuttiin aiemmin tänä vuonna Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueryhmään, mutta A-maajoukkuevalintansa hän voi tehdä Suomen, Saksan ja Senegalin välillä.

Oululaiselle Kaleva-lehdelle Thiaw totesi toukokuussa, ettei ole vielä tehnyt päätöstään maajoukkuedustuksestaan.

– Tiedän, että jos pelaan äitini maan joukkueessa, teen hänet ylpeäksi, Thiaw tuumaili.

– Olen äidin ja mummin kanssa puhunut pienestä asti suomea. Pikkuveljeni kanssa puhun vain saksaa, mutta isosiskoni kanssa käytämme joskus suomea, Thiaw selvensi perheen kielipolitiikkaa.

Lue myös:

    Uusimmat