Huuhkajat koki oikeusmurhan? Entinen venäläistuomari nosti esiin kyseenalaisen yksityiskohdan

Entinen Fifan kansainvälinen erotuomari Aleksei Nikolajev katsoo Venäjän selvinneen onnekkaasti ilman ulosajoa Suomea vastaan jalkapallon EM-kisojen B-lohkon ottelussa.

Fifan kansainvälisenä erotuomarina vuosina 2007–17 toiminut venäläinen Nikolajev katsoi, että Venäjän keskikenttäpelaaja Dmitri Barinoville olisi ollut oikeutettua antaa ulosajo Huuhkajat-ottelun avausjaksolla. Ottelun tuominnut alankomaalainen Danny Makkelie päästi kuitenkin Barinovin yhdellä keltaisella kortilla.

– Dmitri Barinovin tilanne avausjaksolla oli hälyttävä. Hän on taistelija sanan jokaisessa merkityksessä ja hänet oltaisiin hyvin voitu ajaa ulos. 11. minuutilla oli selkeä kova rike, mutta tuomari oli aika kaukana. Ehkä hän ei siksi tuominnut sitä, Nikolajev sanoi venäläiselle Match TV:lle.

Barinov astui tuolloin ikävästi Huuhkajien Glen Kamaran jaloille, mutta peli sai jatkua.

Barinov sai keltaisen korttinsa 27. minuutilla revittyään Kamaran paidasta kumoon. Myöhemmin 40. minuutilla Barinov pysäytti Teemu Pukin käsi tämän kasvoissa, mutta selvisi tuomarin puhuttelulla.

Nikolajev huomautti, että usein vastaavista tilanteista heilautetaan lappua. Nikolajev sanoikin Venäjän olleen onnekas, kun Nikolajev selvisi mainituista tilanteista kahdesti ilman varoitusta.

– Olisimme voineet jäädä pelaamaan kymmenellä miehellä (yhdeksän kenttäpelaajaa + maalivahti) ensimmäisellä jaksolla, Nikolajev lisäsi.

Venäjä pelasi kuitenkin ottelun loppuun ilman ulosajoja. Se voitti Suomen 1–0 Aleksei Mirantshukin avausjakson lisäajalla tälläämällä osumalla.

Joel Pohjanpalo teki ensiminuuteilla Huuhkajille maalin, mutta osuma hylättiin VAR-tarkistuksen jälkeen, kun Pohjanpalo oli niukasti paitsiossa.