Mainos

HUS lopettaa Kätilöopiston sairaalan käytön sisäilmaongelmien vuoksi – "vaurioiden todellinen laajuus paljastui vasta nyt"

1:59

Helsingin ja Uudenmaan Sairaanhoitopiiri (HUS) siirtää toiminnot pois Kätilöopiston sairaalasta sisäilmaongelmien vuoksi.

HUS kertoo asiasta verkkosivullaan. Kätilöopiston sairaalan rakenteista on löytynyt laaja-alaisesti sädesientä sekä laho- ja mikrobivaurioita. HUS luopuu Kätilöopiston sairaalan tiloista seuraavan puolen vuoden aikana.

Sairaanhoitopiiri kertoo, että henkilökunnalla on ilmennyt viime vuosina sisäilmaongelmiin viittavia oireita. Useita korjauksia on tehty, mutta koska tilanne ei ole helpottanut, HUS teetti rakennuksen tilasta ulkopuolisen selvityksen.

– Rakenteiden vaurioiden todellinen laajuus paljastui kuitenkin meille vasta nyt, Hyksin Naistentautien ja synnytysten toimialajohtaja Seppo Heinonen sanoo tiedotteessa.

Heinonen pahoittelee henkilökunnan saamia terveyshaittoja. 

2:04

Etenkin henkilökunta vaarassa

Haitat kohdistuvat HUS:n mukaan nimenomaan henkilökuntaan, koska he ovat altistuneet sisäilmaongelmille pitkäaikaisesti, toisin kuin potilaat, jotka viipyvät sairaalassa yleensä vain lyhyen ajan.

Työsuojeluvaltuutettu, kätilö Leena Heikkinen kertoo tiedotteessa saaneensa yhteydenottoja sisäilmaongelmien takia. Heikkinen on viestittänyt asioista sekä sairaanhoitopiirin johdolle että kiinteistöhuollolle.

Henkilöstöä on ohjattu hakeutumaan työterveyshuoltoon, jonka kautta he ovat päässeet tutkimuksiin ja lisäselvityksiin oireiluiden takia. Myös työnantaja on Heikkisen mukaan aktiivisesti etsinyt uusia sijoituspaikkoja eniten oireileville henkilöille.

Kätilöopiston rakennuksen omistaa Helsingin kaupunki ja HUS on vuokrannut tilat.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.