HUS aloitti lisäkoulutuksen koronakriisin yltyessä: 150 hoitajaa ja lääkäriä leikkaussaleista tehohoidon avuksi, lisäksi happihoitokoulutusta

1:00:12
Katso tästä uusimmat tiedot Suomen koronatilanteesta!

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri on Suomessa kovimman koronakuorman alla. Nyt HUS ilmoittaa kouluttavansa henkilökuntaansa erityisesti koronapotilaiden hoitoon.

Tällä viikolla aletaan kouluttaa vuodeosastojen henkilökuntaa happihoidon antamiseen sekä leikkaussalihenkilökuntaa tehohoidon avuksi. Potilaita sijoitetaan eri erikoisosastoille, ja tämän lisäksi vuodeosastoja otetaan koronaviruspotilaiden yleiseen käyttöön.

– HUS on etulinjassa ottamassa vastaan koronapotilaita ja haluamme jo tässä vaiheessa lisätä henkilökuntamme valmiuksia hoitaa jokaista koronapotilasta parhaalla mahdollisella tavalla. HUS haluaa myös auttaa muita Suomen terveydenhuollon ammattilaisia tässä haastavassa tilanteessa ja tulemme jakamaan tekemämme koronapotilaan hoidon koulutusmateriaalin kaikkiin sairaanhoitopiireihi", HUSin arviointiylilääkäri, anestesiologian ja tehohoidon erikoislääkäri Anu Maksimow kertoo tiedotteessa.

HUSin vuodeosastojen henkilökunnan koulutus järjestetään pääosin verkkokoulutuksena koronan leviämisen estämiseksi. Osalle henkilökuntaa järjestetään simulaatio-opetusta, jotta he pystyvät tukemaan omaa yksikköään, HUS kertoo.

Leikkaussalihenkilökunnan koulutus on jo alkanut ja sen tavoitteena on kouluttaa 150 hoitajaa ja lääkäriä kahden viikon kuluessa tehohoitoa tukeviin tehtäviin. Ensimmäisessä vaiheessa koulutetaan Meilahden leikkausosaston henkilökunta.

Leikkaussalihenkilökunnan koulutukseen kuuluu koronapotilaan tehohoidon perusasioita: suojauspukeutuminen, vatsamakuukäännöt ja ventilaattorihoito.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.