Hurmaava lahjaidea: Kylpysuola ja kanelitankoja!

Etsitkö helppoa, hellivää ja halpaa joululahjaideaa? Voit saada ripauksen hemmottelua pukinkonttiin tekemällä joululahjasi itse! Lue mainiot ohjeet kotikutoiseen, hurmaavaan joululahjaideaan: itsetehtyyn kylpyhetkeen!

Helli ystävää: anna joululahjaksi jalkakylpysuola, joka houkuttelee hemmotteluhetkeen.

Se valmistuu näppärästi.

1. Kaada astiaan karkeaa merisuolaa ja hajusta se muutamalla tipalla tarkoitukseen sopivaa hellävaraista eteeristä öljyä tai pienellä määrällä valmista kylpysuolaa.

2. Valuta suola hyvin pestyyn ja kuivattuun pieneen kannelliseen lasipurkkiin, vaikkapa kierrätettyyn lastenruokapurkkiin. Lisää ohut kerros kristalli- eli ruususuolaa. Se tekee hemmotteluaineesta herttaisen ja houkuttelevan näköisen ja entistäkin hyödyllisemmän: ruususuola parantaa verenkiertoa ja poistaa kuona-aineita kehosta.

3. Korista suola: ripottele päällimmäiseksi kuivattuja silputtuja ruusunterälehtiä. Voit käyttää myös vaikkapa laventelia ja monia muita yrttejä tai kukkia, kunhan varmistat niiden soveltuvuuden käyttötarkoitukseen.

4. Sulje purkki tiiviisti. Pyöräytä kannelle hattu kangastilkusta ja kiinnitä se pitävästi kaksipuolisella liimanauhalla tai kuminauhalla. Kiepauta sen ympärille esimerkiksi tarrakiinnitteistä helminauhaa, jota löydät askartelutarvikeliikkeestä. Solmi purkin ympärille yhtä tai useampaa kangasnauhaa ja liimaa purkin kylkeen söpö tarra.

5. Tee kortti, johon kirjaat kylpysuolan kaikki ainesosat allergisten reaktioiden välttämiseksi. Muista mainita myös käyttämäsi eteerinen öljy. Vinkkaa valmistamaan jalkakylpy liuottamalla pari reilunkokoista ruokalusikallista suolaa noin neljään litraan vettä. Mainitse, että veteen voi halutessaan lisätä muutaman tipan öljyä.

6. Kääri lahja sellofaaniin tai sujauta paperipussukkaan kanelitankojen ja uunissa miedossa lämmössä kuivattujen omenaviipaleiden kanssa. Saat lahjaan mukavasti jouluisuutta.

MTV3/Helmi

Teksti ja kuvat: Essi Kurkinen

Lue myös:

    Uusimmat